Ovako, budući da i ja imam nekog iskustva sa time dok sam vxr-a imao, evo i mojega nadovezivanja na post. Za hrapa ve dijelove je najbolje ošmirglati prije ikakvog špricanja da se smanji hrapavost pa onda ide primer, nakon toga neki pola sta kasnije špric-kit (2 ruke), pa onda nako sušenja šmirglanje vodobrusnim p120 ili p150, ako je potrebno i nije dobilo dovoljnu glatkoću tada još jedanput pošpricati špric-kitom i ponoviti postupak. pred samo lakiranje ufiniti finijim brusnim papirom p50 ili 600. Nakon što se dobije željena glatkoća, plastike očistiti od nečistoća i pripremiti boju i pošpricati. Preporučam u svakom slučaju špricanje kompresorom a ne sprejem radi učinkovitijeg posla, sprej je onako za pokrpati i ništa drugo, a pravi lak je za pravi učinak. Inače ako ne znaš lak ti nije ono sam kupiš boju i uliješ u posudu i pošpricaš, za to ti treba boja (može biti baza i 2k, razlika je u tome što je baza mat boja i mora je se naknadno lakirati a 2k je boja sa lakom i ne treba je naknadno lakirati), te ti treba razrjeđivač (2k ako se radi o 2k boji ili razrjeđivač za bazu ako se radi o bazi, nikako neke fore, ma oću ja davati tolike novce za te razrjeđivače, stavit ću ja obični nitro i tako, to ti samo može sjebati posao) i na kraju treba ti i utvrđivač 2k radilo se o 2k boji ili o bazi jer će ti u slučaju kod baze on trebati za lak (bez njega nemoj ni pokušavati lakirati). U svakom slučaju, ako imaš par malih plastikica za ofarbati, mislim da ti nije isplativo, jer morat ćeš sve kupiti a više od pola toga će ti ostati pa ako nemaš di iskoristiti propast će ti. Ako uzmeš primer i špric-kit u spreju to ti je cirka nekih 70 kn i ovo drugo će te izaći od 150-200 kn, pa ti vidi. ako te još što zanima samo pitaj.