Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Preradjivanje pomicne polutke-minarelli  (Posjeta: 19700 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
Preradjivanje pomicne polutke-minarelli
« : 10 Studeni, 2008, 09:13:57 »
Da li je pametno i dobro skinuti cca pola sirine ovog ruba na pomicnoj polutki? Moram izmjeriti koliko mi tocno treba, ali sigurno ne treba obrusiti cijeli rub. Jel se to moze srediti kod nekog tokara bez straha da nece biti balansirano, po meni je to jednostavno  :icon_scratch:

« Zadnja izmjena: 10 Studeni, 2008, 09:19:58 SlowRider »

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Purejet
Odg: Preradjivanje pomicne polutke-minarelli
« Odgovori #1 : 10 Studeni, 2008, 09:49:59 »
to ti se moze skinuti ali neznam jer bas pametno pola samo ti je problem,bar ja mislm da je problem ali mozda i nije kak kasnije dobit da je ta polutka sa unutarnje strane di klizi remen opet tako glatka kao originalna da ne trga remen.ili tokar treba ima extra fini noz ili ces trebat potrosit par sati na smirglanje i poliranje.

Offline malaguti f12

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: samobor
  • Moj Skuter: ponositi vlasnik aerox-a
  • MojSpuh: hmm.......
« Odgovori #2 : 10 Studeni, 2008, 09:54:07 »
ma nije to problem skinut al kaj ces  tim dobit

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #3 : 10 Studeni, 2008, 09:59:20 »
ma nije to problem skinut al kaj ces  tim dobit

tebi nista nije problem kad imas teoriju "daj cim prije da slozimo nije bitno kolko ce trajat bitno da radi i da vozi"  :laughing7:

Offline malaguti f12

• OPREZ na tržnici
  • forumski skuteraš
  • *
  • Mjesto: samobor
  • Moj Skuter: ponositi vlasnik aerox-a
  • MojSpuh: hmm.......
« Odgovori #4 : 10 Studeni, 2008, 10:10:30 »
sa si ti dasa  :laughing7:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #5 : 10 Studeni, 2008, 10:30:06 »
to ti se moze skinuti ali neznam jer bas pametno pola samo ti je problem,bar ja mislm da je problem ali mozda i nije kak kasnije dobit da je ta polutka sa unutarnje strane di klizi remen opet tako glatka kao originalna da ne trga remen.ili tokar treba ima extra fini noz ili ces trebat potrosit par sati na smirglanje i poliranje.

??? ??? ??? kakve to ima veze ....

Trebam ukloniti dio tog ruba jer mi pomicna polutka udari u zvono, fali mi jako malo...

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #6 : 10 Studeni, 2008, 11:10:49 »

??? ??? ??? kakve to ima veze ....

Trebam ukloniti dio tog ruba jer mi pomicna polutka udari u zvono, fali mi jako malo...

aha.krivo sam skuzio. :tuptup: ma to se napravi onda bez problema.  :icon_thumright:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #7 : 10 Studeni, 2008, 11:14:11 »
ti se moze... ali neznam jer bas pametno pola samo ti je...bar ja mislm da je problem ali mozda i nije...

Jel ti sebe čuješ?  :toothy11:

Reko si čovjeku tisuću riječi a nisi mu zapravo niš reko  :icon_scratch:

Po meni to se može bez problema radit samo se ne smije skinuti do kraja... Ipak je taj rub na neki način ojačanje polutke  :icon_thumright:

Ajde usput imam i ja jedno pitanje...
Gledal sam malo te malossi polutke i vidio da ima dva ili tri mjesta na kojeg možemo postaviti onaj štiftić i time dobijemo drukčije širenje polutki...

E sad... moje pitanje je dal se može kod nekog tokara (ili nekog drugog) to napraviti na serijskim polutkama umjesto da dajem 800 kuna za malossi polutke... Jer bitno je da se s jedne i sa druge strane napravi taj "zarez" i da bude precizno obrađeno!  :dontknow:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
  • Mjesto: Novi Sad
  • Moj Skuter: JeTfOrCe,ApRiLiA SR
  • MojSetup: kako ono - high end?!
  • MojSpuh: prdekalica neka Roost
« Odgovori #8 : 10 Studeni, 2008, 11:42:51 »
ovo što kaže Slow bi se po meni moglo uraditi, skinuti malo i lepo ispolirati da ne zapinje ništa, samo pitanje je koliko bi time dobio?

mislim da ne bi puno dobio! Da se to izračunati -- treba izmeriti koliki je hod pomične polutke i staviti ga u odnos sa krajnjom brzinom pa bi video koliko bi ti to dodalo brzine..tj koliko bi remen više propao u polutke!

horvat-- daj neku sliku pa objasni kako zamišljaš to?
MHR 70..MHR radlica...Roost Sprint...PWK 21mm...Malossi Selletra...MHR OR prenos...itd itd

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 10 Studeni, 2008, 17:38:25 »
ovo što kaže Slow bi se po meni moglo uraditi, skinuti malo i lepo ispolirati da ne zapinje ništa, samo pitanje je koliko bi time dobio?

mislim da ne bi puno dobio! Da se to izračunati -- treba izmeriti koliki je hod pomične polutke i staviti ga u odnos sa krajnjom brzinom pa bi video koliko bi ti to dodalo brzine..tj koliko bi remen više propao u polutke!

Sto dobivam time?

Pa polutka se rasiri do kraja, neda mi se sada opisivati razliku u voznji pri krajnoj brzini, ali to uopce nije za zanemariti. Polutka se rasiri i ne moze do kraja nego udari u zvono.

A sto se tice ovoga sto je horvat pitao, o tome sam i ja razmisljao, ali to nije pametno.

Ajmo dottore i horvat, recite mi gdje ima tokar koji bi to mogao napraviti, jer ja takve ljude ne poznajem.

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
« Odgovori #10 : 10 Studeni, 2008, 18:22:54 »
Sto dobivam time?

Pa polutka se rasiri do kraja, neda mi se sada opisivati razliku u voznji pri krajnoj brzini, ali to uopce nije za zanemariti. Polutka se rasiri i ne moze do kraja nego udari u zvono.

a kaži mi slow kad se polutka raširi do kraja tako da udari u zvono jer remen propadne skroz na osovinu? ? ? Ako propadne nemaš ti onda šta više dopuštati polutki da se širi kad remen ne može dalje!
MHR 70..MHR radlica...Roost Sprint...PWK 21mm...Malossi Selletra...MHR OR prenos...itd itd

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #11 : 10 Studeni, 2008, 18:50:47 »
a kaži mi slow kad se polutka raširi do kraja tako da udari u zvono jer remen propadne skroz na osovinu? ? ? Ako propadne nemaš ti onda šta više dopuštati polutki da se širi kad remen ne može dalje!

Vidi, dobro znam sto me muci i isprobano je. :icon_thumright:

Offline PitBull Aerox

• forumski biciklist
  • Mjesto: Orašje, BiH
  • Moj Skuter: Yamaha Aerox
  • MojSetup: zaribao...
« Odgovori #12 : 10 Studeni, 2008, 18:51:51 »
mozes to i sam malom fleksericom...

Offline neer

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Ženski
    • jizzhut
  • Mjesto: šmićanci
  • Moj Skuter: Tvojskuter
« Odgovori #13 : 10 Studeni, 2008, 18:59:24 »
i ja kazem,malu flexu u ruke brusnu i lamelastu sajbu.izbrusit brusnom izgladit lamelastom,10min posla.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #14 : 10 Studeni, 2008, 19:02:48 »
mozes to i sam malom fleksericom...
i ja kazem,malu flexu u ruke brusnu i lamelastu sajbu.izbrusit brusnom izgladit lamelastom,10min posla.

Za mene je to fus metoda, s obzirom na koliko se vrte polutke, nema sanse da se igram oko toga.

Offline neer

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Ženski
    • jizzhut
  • Mjesto: šmićanci
  • Moj Skuter: Tvojskuter
« Odgovori #15 : 10 Studeni, 2008, 19:05:46 »
bzvze trazit,nosit,placat tokara kad moze napravit isto besplatno sam u garazi.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #16 : 10 Studeni, 2008, 19:09:32 »
bzvze trazit,nosit,placat tokara kad moze napravit isto besplatno sam u garazi.

Jednostavno zelim da se to strojno obradi jer je sigurno preciznije od brusilice i smirgle, a i radije cu platiti takav posao. Imam brusilice i stroj za rezanje metalnih cijevi, pa ipak koristim ovo drugo jer je jako precizno.
« Zadnja izmjena: 10 Studeni, 2008, 19:11:07 SlowRider »

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
« Odgovori #17 : 10 Studeni, 2008, 19:38:32 »
pa ajde onda...baš me zanimaju ovakvi experimenti...ovo jako cenim!  :icon_thumright:
a pritom i kažeš da je isprobano nemaš šta izgubiti...

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #18 : 10 Studeni, 2008, 19:55:38 »
pa ajde onda...baš me zanimaju ovakvi experimenti...ovo jako cenim!  :icon_thumright:
a pritom i kažeš da je isprobano nemaš šta izgubiti...

Stavim zvono koje je uze i dam gas na nogarama, remen ide jako blizu vrha. Stavim rms zvono koje je sire, remen se penje nesto manje. I ponasa se drukcije u voznji kada je o tom omjeru rijec...

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #19 : 10 Studeni, 2008, 20:09:08 »
slow ja ti se divim kolko imas volje za tolike sitnice i detalje jer mislis da bi sa tak nekim detaljem dobio makar malo na performansama.

Stvarno svaka ti cast. :notworthy: