Tehnički kutak > Tuning skutera
Preradjivanje pomicne polutke-minarelli
SlowRider:
--- Citat: 2TDottore - 10 Studeni, 2008, 09:49:59 ---to ti se moze skinuti ali neznam jer bas pametno pola samo ti je problem,bar ja mislm da je problem ali mozda i nije kak kasnije dobit da je ta polutka sa unutarnje strane di klizi remen opet tako glatka kao originalna da ne trga remen.ili tokar treba ima extra fini noz ili ces trebat potrosit par sati na smirglanje i poliranje.
--- Kraj citata ---
??? ??? ??? kakve to ima veze ....
Trebam ukloniti dio tog ruba jer mi pomicna polutka udari u zvono, fali mi jako malo...
2TDottore:
--- Citat: SlowRider - 10 Studeni, 2008, 10:30:06 ---
--- Citat: 2TDottore - 10 Studeni, 2008, 09:49:59 ---to ti se moze skinuti ali neznam jer bas pametno pola samo ti je problem,bar ja mislm da je problem ali mozda i nije kak kasnije dobit da je ta polutka sa unutarnje strane di klizi remen opet tako glatka kao originalna da ne trga remen.ili tokar treba ima extra fini noz ili ces trebat potrosit par sati na smirglanje i poliranje.
--- Kraj citata ---
??? ??? ??? kakve to ima veze ....
Trebam ukloniti dio tog ruba jer mi pomicna polutka udari u zvono, fali mi jako malo...
--- Kraj citata ---
aha.krivo sam skuzio. :tuptup: ma to se napravi onda bez problema. :icon_thumright:
dhorvat:
--- Citat: 2TDottore - 10 Studeni, 2008, 09:49:59 ---ti se moze... ali neznam jer bas pametno pola samo ti je...bar ja mislm da je problem ali mozda i nije...
--- Kraj citata ---
Jel ti sebe čuješ? :toothy11:
Reko si čovjeku tisuću riječi a nisi mu zapravo niš reko :icon_scratch:
Po meni to se može bez problema radit samo se ne smije skinuti do kraja... Ipak je taj rub na neki način ojačanje polutke :icon_thumright:
Ajde usput imam i ja jedno pitanje...
Gledal sam malo te malossi polutke i vidio da ima dva ili tri mjesta na kojeg možemo postaviti onaj štiftić i time dobijemo drukčije širenje polutki...
E sad... moje pitanje je dal se može kod nekog tokara (ili nekog drugog) to napraviti na serijskim polutkama umjesto da dajem 800 kuna za malossi polutke... Jer bitno je da se s jedne i sa druge strane napravi taj "zarez" i da bude precizno obrađeno! :dontknow:
pitaNS:
ovo što kaže Slow bi se po meni moglo uraditi, skinuti malo i lepo ispolirati da ne zapinje ništa, samo pitanje je koliko bi time dobio?
mislim da ne bi puno dobio! Da se to izračunati -- treba izmeriti koliki je hod pomične polutke i staviti ga u odnos sa krajnjom brzinom pa bi video koliko bi ti to dodalo brzine..tj koliko bi remen više propao u polutke!
horvat-- daj neku sliku pa objasni kako zamišljaš to?
SlowRider:
--- Citat: pitaNS - 10 Studeni, 2008, 11:42:51 ---ovo što kaže Slow bi se po meni moglo uraditi, skinuti malo i lepo ispolirati da ne zapinje ništa, samo pitanje je koliko bi time dobio?
mislim da ne bi puno dobio! Da se to izračunati -- treba izmeriti koliki je hod pomične polutke i staviti ga u odnos sa krajnjom brzinom pa bi video koliko bi ti to dodalo brzine..tj koliko bi remen više propao u polutke!
--- Kraj citata ---
Sto dobivam time?
Pa polutka se rasiri do kraja, neda mi se sada opisivati razliku u voznji pri krajnoj brzini, ali to uopce nije za zanemariti. Polutka se rasiri i ne moze do kraja nego udari u zvono.
A sto se tice ovoga sto je horvat pitao, o tome sam i ja razmisljao, ali to nije pametno.
Ajmo dottore i horvat, recite mi gdje ima tokar koji bi to mogao napraviti, jer ja takve ljude ne poznajem.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju