Tehnički kutak > Tuning skutera
Preradjivanje pomicne polutke-minarelli
pericadex:
Evo znam da je tema zastarila, ali posto se takodje radi o brusenju polutke. Na minarelli masini na zadnjim polutkama blizu centra se na pomicnoj nalazi nekakvo ispupcenje u krug, dok se na nepomicnom dijelu nalazi udubljenje. Ispupcenje mi ogranicava kais da udje jos dublje prema centru, pa me zanima da li smijem to obrusiti?
luna500rr:
--- Citat: pericadex - 24 Srpanj, 2012, 19:33:28 ---Evo znam da je tema zastarila, ali posto se takodje radi o brusenju polutke. Na minarelli masini na zadnjim polutkama blizu centra se na pomicnoj nalazi nekakvo ispupcenje u krug, dok se na nepomicnom dijelu nalazi udubljenje. Ispupcenje mi ogranicava kais da udje jos dublje prema centru, pa me zanima da li smijem to obrusiti?
--- Kraj citata ---
neomogucava ti to ispupcenje nego kratki kanali na pomicnoj polutci...imas u animatrixovoj temi u garazi ili projektima o luni vision slika i svega sta je on radio i sta je stim dobio...
to ispupcenje nesmeta, ono je zpravo var i ako ga obrusis rastavio si pomicnu polutku bezveze...
zvonkec_92:
uzmi si baotianove polutke.kupi org linearnu i ona ti nema taj var i mos kemijat sta os,a pase ti na minarelli.i sta je jos bolje baotianova se vise moze rasirit od mina polutke.
pericadex:
--- Citat: luna500rr - 24 Srpanj, 2012, 19:51:03 ---
--- Citat: pericadex - 24 Srpanj, 2012, 19:33:28 ---Evo znam da je tema zastarila, ali posto se takodje radi o brusenju polutke. Na minarelli masini na zadnjim polutkama blizu centra se na pomicnoj nalazi nekakvo ispupcenje u krug, dok se na nepomicnom dijelu nalazi udubljenje. Ispupcenje mi ogranicava kais da udje jos dublje prema centru, pa me zanima da li smijem to obrusiti?
--- Kraj citata ---
neomogucava ti to ispupcenje nego kratki kanali na pomicnoj polutci...imas u animatrixovoj temi u garazi ili projektima o luni vision slika i svega sta je on radio i sta je stim dobio...
to ispupcenje nesmeta, ono je zpravo var i ako ga obrusis rastavio si pomicnu polutku bezveze...
--- Kraj citata ---
Druze, ja sam to vec sve sredio, posto se pomalo i razumijem u to, a posjedujem i odgovarajuce masine, prednje polutke sam sredio promjenom konusa, i na taj nacin sam dobio i start i krajnju. Sada sam dosao do tog problema jer mi kais udara u to i ne moze dalje. Primjetio sam da mi je vec poceo da ga dere sa unutrasnje strane zato sto ga vuce na to.
luna500rr:
--- Citat: pericadex - 24 Srpanj, 2012, 23:51:49 ---Druze, ja sam to vec sve sredio, posto se pomalo i razumijem u to, a posjedujem i odgovarajuce masine, prednje polutke sam sredio promjenom konusa, i na taj nacin sam dobio i start i krajnju. Sada sam dosao do tog problema jer mi kais udara u to i ne moze dalje. Primjetio sam da mi je vec poceo da ga dere sa unutrasnje strane zato sto ga vuce na to.
--- Kraj citata ---
u tom slucaju pokusaj prvo zavariti kalotu s druge strane pa onda obrusi oiriginalni var... il najjednostavnije nabavi polutke od drugog skutera, po mogucnosti s linearnim kanalima da se rjesis rupe ili prevrtavanja u ubrzanju...
a sto se tice promjene konusa, nadam se da nisi pretjerao jer kut remena je 30°...preostar konus i nov remen ce ti se izvrćat naopako...dok se ne potrosi malo naravno...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju