Tehnički kutak > Tuning skutera

Preradjivanje pomicne polutke-minarelli

<< < (6/17) > >>

gozz:

--- Citat: 3alfa3 - 11 Studeni, 2008, 01:45:05 ---Ja to nebi skidao jer taj dio daje cvrstocu polutki.
Nesto kao obruc na bacvi.  ;D

Ne kazem da ce se spigat ako ga ne bude, ali ce svakako biti podloznije deformaciji.

--- Kraj citata ---

upravo to.

Grijanje i hlađenje,. grijanje i hađenje, uz 10 000+ okretaja, bez tog ojačanja na rubu rezultirat će piganjem polutki...

SlowRider:
1 protiv 2, to nikako ne ide, teorija bacve je pobijedila  ;D

..... danas sam malo mjerio i potreno je skinuti samo 0.8mm, moze i jos toliko, ali polutke su malo hendikepirane :sad1:
budem jos pogledao neke stvari...

PitBull Aerox:
kod ubacivanja oversize polutke moras brusit malo blok... radio ja... i nisam bio dobro izbrusio tj. tokar nije, pa mi je puko remen u malo kilometara, ali najvise sam osjetio razliku na krajnjoj...

SlowRider:

--- Citat: PitBull Aerox - 11 Studeni, 2008, 13:57:57 ---kod ubacivanja oversize polutke moras brusit malo blok... radio ja... i nisam bio dobro izbrusio tj. tokar nije, pa mi je puko remen u malo kilometara, ali najvise sam osjetio razliku na krajnjoj...

--- Kraj citata ---

Kod minarellija moras osjetiti.

dhorvat:

--- Citat: 2TDottore - 10 Studeni, 2008, 20:09:08 ---slow ja ti se divim kolko imas volje za tolike sitnice i detalje jer mislis da bi sa tak nekim detaljem dobio makar malo na performansama.

Stvarno svaka ti cast. :notworthy:

--- Kraj citata ---

Dottore nisu to sitnice jer točno znam o čemu se radi... Sa serijskim zvonom remen uđe do kraja a sa RMS zvonom ne može uć jer polutke se ne mogu raširit do kraja jer je preširoko zvono! Znači 0.8 mm je dovoljno i to sigurno nije štetno...

BTW. brušenje brusilicom ne samo da je prefušerski nego i drapa ležaj u dekliću getribe... Brzina vrtnje polutki pri krajnjoj brzini je oko 3 puta veća od brzine radilice tak da se i svako malo odstupanje rotacione sile osjeti užasno jako na ležajevima!

--- Citat: SlowRider - 11 Studeni, 2008, 09:14:37 ---

--- Kraj citata ---

Znači ova rupa u sredini polutke na koso u koju ide štiftić... E to je ovdje linearno a na serijskim polutkama na minarelliju je sve samo ne linearno i kad bi netko znao to precizno izbušiti kao što je na malossijevoj polutki ovdje na slici prikazano, to bi bio san snova!  :o

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju