Tehnički kutak > Tuning skutera

Preradjivanje pomicne polutke-minarelli

<< < (5/17) > >>

SlowRider:

--- Citat: 2TDottore - 10 Studeni, 2008, 20:09:08 ---slow ja ti se divim kolko imas volje za tolike sitnice i detalje jer mislis da bi sa tak nekim detaljem dobio makar malo na performansama.

Stvarno svaka ti cast. :notworthy:

--- Kraj citata ---

Sad mi je skut predobro ustelan i ne trpim ni 50rpm manje od optimalnog, oscilacije u okretajima kroz ubrzanje su minimalne, ovo mi treba za krajnju brzinu koja ne igra toliku ulogu, koliko to sto zelim da imam max. prijenosni omjer. Ovo je blokada koja me smeta... a rijesenje se nazire, vjeojatno necu brusiti....  :frajer:

evo nasao sam 100% identican kuplung, ali to je ovaj noviji model koji sma posudio od prijatelja. To sto je olaksan znaci da ce kuplung duze proklizavati sto ima i neke svoje prednosti. Ja preferiram sto manje proklizavanja kuplunga i zvona, sto rezultira klizanjem kotaca ili odvajanjem prednjeg kotaca od ceste...

to je taj olaksani i ima malo manje dim. ferode, nije lose, ali ipak to nije to:
http://www.scooter-attack.com/index2.php?main=/shop/artikel.php%3Fs%3D%26artnr%3DMF81.107%26modell%3D289%26l%3Dnavigation

I imam problem da mi skuter ne trosi benzina  ???

2TDottore:

--- Citat: SlowRider - 10 Studeni, 2008, 20:29:33 ---
--- Citat: 2TDottore - 10 Studeni, 2008, 20:09:08 ---slow ja ti se divim kolko imas volje za tolike sitnice i detalje jer mislis da bi sa tak nekim detaljem dobio makar malo na performansama.

Stvarno svaka ti cast. :notworthy:

--- Kraj citata ---

Sad mi je skut predobro ustelan i ne trpim ni 50rpm manje od optimalnog, oscilacij eu okretajima korz ubrzanje su minimalne, ovo mi treba za krajnju brzinu koja ne igra toliku ulogu, koliko to sto zelim da imam max. prijenosni omjer. Ovo je blokada koja me smeta... a rijesenje se nazire, vjeojatno necu brusiti....  :frajer:

evo nasao sam 100% identican kuplung, ali to je ovaj noviji model koji sma posudio od prijatelja. To sto je olaksan znaci da ce kuplung duze proklizavati sto ima i neke svoje prednosti. Ja preferiram sto manje proklizavanja kuplunga i zvona, sto rezultira klizanjem kotaca ili odvajanjem prednjeg kotaca od ceste...

to je taj olaksani i ima malo manje dim. ferode, nije lose, ali ipak to nije to:
http://www.scooter-attack.com/index2.php?main=/shop/artikel.php%3Fs%3D%26artnr%3DMF81.107%26modell%3D289%26l%3Dnavigation

--- Kraj citata ---

e kad to sve slozis morat cu probat roxa da bas vidim jer se kaj osjeti razlika od kad sam ga prosli put probao.  :party046:

SlowRider:
Ovo je neka vrsta oversize kuplunga, znaci max. iskoristenje do same polutke. Kad sam stavio ovo nakon novog fly-a, predobar osjecaj, to je ono sto me drzi na ovom prdekavcu i ostati ce jos jako dugo :o :o :o

Pokusao sam traziti i nemogu naci identican kuplung. Jedino sto znam je oznaka na ferodama: 021209

Ovaj je gotovo isti, samo da su ferode jos malo sire:

Razlika uzivo:

3alfa3:
Ja to nebi skidao jer taj dio daje cvrstocu polutki.
Nesto kao obruc na bacvi.  ;D

Ne kazem da ce se spigat ako ga ne bude, ali ce svakako biti podloznije deformaciji.

SlowRider:

--- Citat: 3alfa3 - 11 Studeni, 2008, 01:45:05 ---Ja to nebi skidao jer taj dio daje cvrstocu polutki.
Nesto kao obruc na bacvi.  ;D

Ne kazem da ce se spigat ako ga ne bude, ali ce svakako biti podloznije deformaciji.

--- Kraj citata ---

To sam i mislio, ali remen se tu ne zadrzava bas dugo, a i nebi skidao cijeli rub. Sjetio sam se jos jednog rijesenja, tako da ce ostati zvono i polutke netaknuti, vuk sit, a ovce na broju. Nisam 100% siguran, ali gotov sam siguran da cu to brusenje moci izbjeci  :frajer:

Ali na to me potaknula ova stvar:

Hmm  :icon_scratch:

Iako ovdje ne bi smetao rub jer su polutke veceg promjera nego kvacilo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju