ovako trebam savjet onih koji se razumiju i koji mozda imaju iskustva, hitno je i ozbiljno
o cemu se radi?!
ovako, danas sam dobio uplatnicu od naseg svima dragog MUP-a
uplanica je na 700kn
a obrazlozenje je ovako:
"obavezni prekrsajni nalog ... kriv je što dana 4.7.2008 u 8.00 sati u zadru je utvrdeno (mislim si, bas im ide gramatika!!
)da kao vlasnik nije u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole (14.3.2008) odjavio moped...
...time je pocinio prekrsaj iz clanka 250. st.1 zakona o sigurnosti prometa... kaznjiv po clanku 250 st 12 istog zakona, pa mu je na temelju istog propisa izrice novcana kazna u iznosu od 700kn..."
nadalje pise kako moram platiti u roku od 8 dana i da imam 8 dana da ulozim zalbu
e sad...prvo, motor glasi na mamu, ona zna za ovo...al ja ni u ludilu ne planiram platiti ovu kaznu!!!
zasto?!
prvo...istina je da nisam registrirao motor cak 5 mjeseci... (od 27.02.2008 do 16.7.2008) i to iz par razloga...prvo stvarno se nisam vozia...mozda sam u tom periodu se vozia 3-4 puta...drugo nije mi se dalo trosit pare na to
e sad...fora je u tome da mi je ista stvar bila i za predprosli tehnicki...koj mi je istekao 27.2.2007...ali ja sam dosao na tehnicki par mjeseci poslje...i meni su upisali da sam ga registrao 27.2.2007 i NISU me upozorili na nista, niti su mi napomenuli da sam trebao odjaviti vozilo ili sta vec
uglavnom...
ja nisam ni zna da se to treba...meni niko ni na ovome tehnickom sad 16.7.2008 nije nista napomenuo ali ovaj put su upisali datum kada je stvarno izvrsen tehnicki
nisam dobio nikakvu opomenu od policije...ili bilo sta slicno
i jos veca fora je...registriram ga 16.7 a u obrazlozenju mi pise da je neki biser (policiski sluzbenik) podnjeo tu prijavu 4.7
mislm ono!!!hello!!!!
ahhh...neznam...
moze mi iko pomoci kako pisati zalbu?! sto napisati?! kako se to pise?!?!
i dali se uopce isplati pisati zalbu?!