Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Nordexx WinterSafe 2 (225-45-r18) Zimska guma na Caddy IV  (Posjeta: 47 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline challenbeen

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: otok Pag
Nordexx WinterSafe 2 (225-45-r18) Zimska guma na Caddy IV
« : 07 Prosinac, 2025, 20:40:00 »

Kupljena u Tokiću za 50e komad preko mehoo popusta tako da me ispale 200e sve 4 gume plus ugradnja kod vulkanizera. Trebao sam hitno zimske gume jer su mi Conti ljetne gotovo ubijene do kraja, te su bilo svakako za zamjenu, a kako sam morao preko Velebita i imao zimske planove ići za ZG, morao sam uzeti zimske gume, iako sam prošlu zimu vozio na SportContact7 gumama bez greške, prije 20 ak dana je pao snijeg a ja u Gospić morao na liječnički ... kako sam uzimao u Tokića mali servis i još neke dijelove za auto, preporučili su mi Nordex, danskog proizvođača i nabavljača gume za skandinavske ceste, ali Made in China... Rekoh daj cijenu, ovaj meni hladno 201,98e sa 30% ja reko ajde daj... pitao me što stvarno, a ja reko ajde... i zatim se javi njih 3 što su čekali tamo, plus još 3 zaposlenika da ih svi imaju i da su jako zadovoljni gumom pogotovo performansama a i omjer uloženo/dobiveno.. ajde, rekoh da vidim oće li izdržati 15.000 km kod mene... Od kad sam saznao za njih, primjećujem ih na dosta automobila...
(3.500 km je mjesečni prosjek koji radim sa automobilom)

Evo, trenutno su 1.000+ km kod mene, i da budem iskren, oduševljen sam gumama do 120 km/h, zadovoljan do 150 km/h a razočaran već na 160... preko 150 su nestabilne i nevozljive bile hladne ili zagrijane. jednostavno ne preko i gotovo. U zavoju preko 15'C malo većim gasom mi zna plesati auto, te zna izbacit iz putanje. U normalnoj vožnji se to nije nikad desilo. Potrošnja je ostala oko 5.1 litara na 100 km. Po 0'C je jako vozljiva guma, ide po snijegu do 10cm bez greške i nisam se osjećao nesigurno. Guma generalno ne buči.

Zadnja zimska guma koju sam imao je bila Bridgestone Blizzak LM005 (zima 2019 do proljeća 2021) tako da se baš i ne sjećam kako se bilo vozit na njoj, ali siguran sam da će 10.000 km odraditi bez problema, no pitam se hoće li i nakon 15.000 km biti iste perfomanse. Svakako je mislim voziti do veljače, do tad ćemo vidit kako će izgledati i koliko km ću napraviti sa njome.

Za sva pitanja stojim na raspolaganju
Gilera Runner ST 125 4t 2008