Postovanje, imam beverly 400 hpe, 2021.g. sa 13000 km na satu. Prije 2000 km sam primijetio da mi je vani ispod filtera zraka masno. Odveo sam motor kod mehanicara, gdje mi je rekao da je ulje kad je minjenjano preliveno i da zato izlazi na iberlauf visak. Tad sam zamijenio je i ocistio sprejem masnocu. Danas, nakon tih 2000 km cca, ponovno masnoca lagano se vidi sa vanjske strane, na podrucju filtera zraka. Odem kod tog istog mehanicara i on odmah kaze uljna karika i da treba radit generalku na motoru. Ja se zahvalim i onako u stresu zovnem nekoliko ovlastenih servisa, opisem detaljno problem i svi mi do jednoga kazu da beverly ima taj problem lose rijesenih para, narocito kada se motor gazi, da samo kontroliram ulje svako 1000 km i vozim dalje. E sad da kazem sta je jos radjeno na skuteru; na 6000 km sam stavio sportski variomat malossi, sportski dna filter, i uklonio sam katalizator iz grane( imaju dva, jedan u grani i jedan u auspuhu, jer je euro 5 norma. E sad, nakon tog uklanjanja katalizatora su mi rekli da ne treba nista stelovat, dok sam na forumu naisao na misljenje da treba stelovat kompjuterski kao zbog novih parametara, zrak/gorivo. Uglavnom, cijenio bih vase misljenje. P.S. Stvarno sam zadnjih 10-ak dana malo zesce vozio skuter, ali nema ni najmanjih promjena u performansama ili zvuku ili icemu, skuter radi najnormalnije.