Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Gilera Runner VXR 200 2005g by Challenbeen  (Posjeta: 708 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline challenbeen

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: otok Pag
Gilera Runner VXR 200 2005g by Challenbeen
« : 11 Travanj, 2025, 17:47:25 »
Evo jedna današnja spontana kupnja, gdje sam pregledavajući Marketplace na FB naletio na ovaj 9/10 primjerak VXR 200, pozvao čovika da dođe kod mene na posao, i evo ga, ostao kod mene  :icon_biggrin:
Ima nove amortizere, nov akumulator, novi Polini vario 8 rolica i Malossi kevlar remen, fali mu jedino izmjena ulja. Koliko sam shvatio, mašina je sa novijeg ST200 sa 7.000 km ili je toliko prošla na njemu, nebitno... Skuter pali, vozi, bez greške, uz nekoliko sitnih estetskih nedostataka koji su se zadesili skuterić... Rade mi je uočio da je tu i kratki sic, kad dođem doma, imam još jedan, pa ako bude duži (OEM), dat ću ga na tapeciranje da bude sličan ovome. Još jedan nedostatak koji odstupa od savršenosti skutera, je da nema sajle koja otvara poklopac rezervoara za gorivo, tako da to moram da riješim ...

Gilera Runner VX 125/200 2006g
Gilera Runner VXR 200 2005g

Offline challenbeen

• maxi forumaš
Odg: Gilera Runner VXR 200 2005g by Challenbeen
« Odgovori #1 : 12 Travanj, 2025, 20:40:52 »

Čim sam jučer stigao kući, odmah sam ispustio ulje, primijetio sam još na pregledu skutera da ga ima previše, cca 1,3 litara izašlo... Iz šteka sam iskopao još jedno Motul 5100 ulje 10w50 i naravno ulio cijelu litru na stari filter, da se mašina ispere, i naravno u ponedjeljak stiže i novi filter i nova litra ulja..!
Pri detaljnijem pregledu, ispucana je prirubnica, a kako je imam u šteku, ostavio sam je za zamjenu za sutra (danas ni za disanje nisam imao vremena) ...

Offline challenbeen

• maxi forumaš
« Odgovori #2 : 15 Travanj, 2025, 22:30:03 »
Stiglo ulje i filter za njega, kao i prirubnica, nju sam odmah promijenio, kao i ovu potrošenu svijećicu a ostatak prekontrolirao na brzinu... jer se fokusiram na VX da ga riješim  što prije da ga iza Uskrsa mogu staviti na oglas ...
ali ovaj VXR mi se tako svidio kao svaki stari VXR hahah ... divota

Offline challenbeen

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 19 Travanj, 2025, 11:15:12 »
Kako sam sve to promijenio na ovom skuteru, odlučim se sa njime vozati dok sređivam VX, pa bi se vozio na VX dok ovog VXR pregledam i laganini ga ostavim za sezonu... kad meni jučer krene kazaljka od temperature se dizati u nebo, odmah se vratim kući, i prvo što provjerim jel ima vode... nadolijem litru xd ... i skuter više ne diže temperaturu.. ajde dobro, to je to.. nije mi nešto dalo mira, i ja skinem dole na pumpi crijevo, a nije da nemam 10 litara antifriza i 10 litara destilirane vode u šteku xd... i imam što vidit, mulj neviđeni... uzmem gumu iz dvorišta i zabijem u crijevo dok god nije mulj prestao izlazit. nekh 100-120 litara vode je izašlo dok nisam sve ispraznio... onda sam isprao sa 5 litara destilirane vode, i ulijem antifriza.. ja presretan... odem se na Pag natankati, vratim nazad... i kao idem ulje ispustiti jer je taman friško uliveno, da se isprere... kad ono skužim da je u ovih 20 km pomješalo jebenu vodu i ulje... majko mila koji baksuz hahaha ... ništa, naručio sam odmah 270e materijala za dostojnu polu-generalku!

Ispraznio sam komplet ulje van koliko sam mogao, vratio filter i šaraf, a rastavljamo ga tek na kraj sljedećeg tjedna i to ako bude vremena za njega jer imam masu toga za obaviti  ;D