Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Koji novi skuter od 125 ccm kupiti?  (Posjeta: 519 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bakonja fra Brne

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: -
Koji novi skuter od 125 ccm kupiti?
« : 13 Siječanj, 2025, 21:08:08 »
U fazi sam kupnje novog skutera pa ih čuo Vaša cijenjena mišljenja...
Yamaha N Max, Honda PCX, SYM ADX ili nešto drugo.
Treba mi mali vižjasti skuter za grad, a da nakon vožnje u njega mogu odložiti opremu: kacigu i jaknu.
Može biti i jači od 125 ccm, ali da cijena ne ide više od oko 4500 eura.
Do sada utisci:
1. Yamaha N Max: sve 5 osim cijene i katastrofalnog ekrana kao na digitronima iz 80-ih. Tražiš novac na ime, ali ekran je fakat koma.
Odgovara mi sjedenje, ali tkanina na sjedalu mi je nekako preglatka. Bojim se i pomisliti kako bi izgledala nakon golubljeg izmeta.
U tijeku je smjena modela. Novi će biti samo 100 eura skuplji od starog i donosi promjenu prednjeg i zadnjeg dijela. Sve će biti u led osvjetljenju, a i jači paket opreme Tech Max od sad je dostupan za novi N Max, a donosi bolje sjedalo i navigaciju za koju se još ne zna da li će raditi u Hrvatskoj. Prodavatelj mi predlaže stari N Max, ali 155 za 4200. Meni se čini neisplativo jer je toliko koštao i prije, a i mislim da 155 nema puno bolje performanse od 124, a i danas sutra kad hrvatski političari dozriju u glavi i dozvole 125 sa B kategorijom llakše će se prodati 125 nego li 155. Novi model dolazi i sa 160 ccm, ali pitanje je hoće li se kod nas prodavati.
2. Honda PCX- također dolazi do promjene modela. Novi će u jaem paketu imati i navigaciju, ali pitanje je da li će se kod nas nuditi.
U EU se nudi i verzija od 150 ccm, ali se kod nas nije prodavala.
Najprodavaniji sjuter u Europi nisam uspio naći niti u jednom salonu u Zagrebbu. Kako skuter ne kupujem kao da kupujem kalendar ovaj otpada iz igre.
3. Sym ADX- još ga nisam pogledao uživo, ali već sad vidim da mu je cijena oko 4500 eura što je na razini nove redizajnirane Yamahe N Max s najjačim paketom opeme. Plus je rezervoar od 2 l, ali zašto je tako skup?
4. Možda Kymco Skytown ili neki drugi?
Skuter bi koristio većinom za gradsku vožnju po ravnom terenu. Ono što me odbija jest kad ne mogu spustiti puno stopalo na semaforu. Dosta mi je glumljenja rode dok čekam na zeleno. Zbog toga j otpala Aprilia GT.
Moram izraziti čuđenje da zastupnik Honde nema izložen svoj najprodavaniji model u salonu. To mi je ravno tome da Zubak nema za pokazati Golf u salonu. Uz to ne nude ni Hondu ADV 160. Od čega taj zastupnik živi?
Uz to nigdje se ne nudi neki zimski popust. Vaša mišljenja?
« Zadnja izmjena: 13 Siječanj, 2025, 22:28:29 Bakonja fra Brne »

Offline challenbeen

• maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Mjesto: otok Pag
Odg: Koji novi skuter od 125 ccm kupiti?
« Odgovori #1 : 14 Siječanj, 2025, 10:57:06 »
imaš zajebanu situaciju da...
Honde ti nema jer im se ne isplati izgubiti 300-500e na testno vozilo,  jer će svejedno prodati taj motor/skuter slijepim kupcima. ADV 150/160 nije za naše tržite i sumljam da će ikad doći.
Prije 4-5 godina rekao bi ti isključivo Japanca. Sad, u 2025 rekao bi ti da gledaš SYM ili Kymco. Cijenom su jeftiniji, a kvalitetom i jamstvom možda bolji nego ovi ostali Japanci, Talijani itd...

Tu ti nitko ne može pomoći baš, osim da doslovno svaki skuter probaš makar ga zajahati u salonu. Ako ga misliš prodati nakon godinu dana, onda svakako Nmax gledaj, jedino ćeš njega uspiti prodati po dobroj cijeni.
Gilera Runner VXR  250 2004g
Honda X-ADV         750 2017g

Offline Bakonja fra Brne

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #2 : 14 Siječanj, 2025, 13:58:45 »
Ne mora ta Honda biti testno vozilo za probnu vožnju već samo da se na nju može sjesti.
Ajde da sam tražio neki rijedak primjerak, ali u pitanju je najprodavaniji model!
Što se tiće Syma ADXa koji ima istu cijenu kao i novi N Max 126 s jačom opremom za 2025. god. niti njega nema u salonu.
Ne znam da li je netko od vas kupio novi skuter na osnovu fotografija. Možda je to uobiajeno pa ja nisam informiran.
Sviđa mi se i novi Sym jet 14 200 za 2025.god., ali vjerujem da će kod nas doći 2027.

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #3 : 15 Siječanj, 2025, 09:46:54 »
Gledaj na Piaggio grupu koja je kod nas sa servisima i cijenama jako dobra a i kvaliteta je dobra.
A sad sta da ti velim sjedaj na svakog od njih dogovori probnu voznju i kupuj sta ti najbolje pase.

Offline Bakonja fra Brne

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #4 : 15 Siječanj, 2025, 15:42:01 »
Probne vožnje kod nas nema nigdje. Problem je što nemaju ni skutere. Bili smo u Moto  Mondu  i htjeli kupiti tri skutera, ali nisu nam ponudili nikakav popust pa smo odustali. I dobro da jesmo jer mi se Beverly uopće ne sviđa po pitanju prostora za noge.
Sam salon je toliko zatrpan skuterima da se nismo mogli ni pošteno protegnuti. Nije ni Medley na mene ostavio neki utisak. Kako sad stvari stoje odlučiti ću se za novu Yamahu kad dođe jer je N Max jedini od skutera kojeg smo uspjeli  naći u dućanu

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #5 : 16 Siječanj, 2025, 14:38:58 »
onda navali na yamahu

Offline Bakonja fra Brne

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #6 : 16 Siječanj, 2025, 21:37:22 »
Trenutno imaju samo stari model koji je 100 eura jeftiniji od novog. Ako ne iskrsne nešto pametno uzet ću novi model kada dodje u salone.