Tehnički kutak > Tuning skutera

minarelli od stock prema no limit

<< < (8/9) > >>

rašpa:

--- Citat: robyakarider - 04 Studeni, 2024, 19:28:09 ---hladenje prijenosa ti je pod obavezno sloziti, imas moj skuter negdje u garazi pa pogledaj kako sam slozio na org deklu

--- Kraj citata ---
Hvala za savjet, potražiti ću tvoj rad!

Poggiali:
Najbolji sport variomat za minarelli ti je top performanceov, onda polini, malossi je nikakav.. meni je ispao najlosiji...

Remen je najbolji Bando..

Ja sam na linearnu polutku stavio crveni centralni od malossia

Meni je drevo zracnjak sa yasuni city c16 isao 95gps-, karb 17.5, prosjek potrosnje 4.5l

jel si ocrtao variomat da vidis dokle ti dize remen?

Dragster 50:
DR Evo 70cc
Radilica Polini for race
Dellorto 17,5 glavna dizna 80
Polini ventilvar i variomat 5,1gr
Remen Bando za Minarelli 100cc
Kvačilo OEM Piaggio, Polini plavi 28kg centralni, i Polini zeleni federi kvačila
Linearna 123mm
Zvono Motoforce racing
TP sekundar +11%
Yasuni City 16
Krajnja 97 gps-a

mic:
Kao što je kolega rekao bolji variomat od Top Performance za takav setup ne postoji.

Remen za taj setup samo Bando Japan. Dužina idealna, širina dobra. Nema se što pričati puno.

Centralnu nemoj stavljati jaču od žute ako imaš linearnu, možeš slobodno staviti bijelu i dalje stelati rolicama.

Hlađenje prijenosa može pomoći za taj setup ali nije nužno, vozili su se jači setupi bez busenog dekla bez problema.

Savjet prvo prije svega da skines airbox, stavi novi keder po rubu da brtvi savršeno. Zalijepi lulicu koja spaja airbox i karb, ako nije mekana mjenjaj ju. I obavezno napravi neku lulicu ili komad cijevi promjera cca 19mm na ulazu od airboxa. Nek ulazi u airbox par cm i nek viri van par cm. To kad napraviš vidjeti ćeš koja je razlika u radu.

Provjeri da ti remen stoji savršeno ravno između zadnjih polutki i variomata.

Provjeri bez opruge centralne može li ti se polutka otvoriti do kraja bez da udara u zvono ili kvačilo. To je čest problem na mini kad sve to iza promjenis.

rašpa:
Poggialli
Jesam, fali 10mm

Mic
Uopče mi nije palo ns pamet provjeriti situaciju sa polutkom i ravninom, čak sam to pročitao negdje davno, hvala ti.

Dragster 50
Tvoj setup prijenosa bi mi mogao biti dobra poveznica za dalje kada se iskopam iz ovog problema.

Hvala svima na odgovorima i pomoći.
Postaviti ću još sigurno koje pitanje ali prvo ide onda tp ili polini (pismo-glava 😄🫢😂🥳) i bando.
Budem i airbox riješio kako ste rekli, ali prvo vario i remen, baš da vidim koliko može promijenit stvar taman da postoji još koji problem! Najgore mi je sve natrpati odjednom, onda izgubim osječaj za komponentu.. Javim kada probam! Thx

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju