Tehnički kutak > Tuning skutera
minarelli od stock prema no limit
rašpa:
--- Citat: ljubo46 - 03 Studeni, 2024, 20:37:14 ---Evo ti moje yamahe aerox nekad kad sam ju ja ustelao
Pogledaj kmh sat i ubrzanje
Slusaj i gledaj okretaje kako savrseno vrti od pocetka do kraja i gle na kraju krajnju brzinu.
I sve to racunaj s mojih tada 120kg zive vage :headbang:
Sad zamisli s nekim kako bi isla ko ima npr 80kg :icon_thumright:
https://youtu.be/vPgsYG1yfUc?si=QVSozxsan-mCf7nV
--- Kraj citata ---
Gledao sam taj video već i čitao u tvojem projektu dok još nisam ni bio član foruma. Ako je to kako tvoj brat kaže gps-a 100 onda sa mojom definitivno nešto ne štima. Čini mi se da moja jedino start ima prvih 10-15 zeru jači , ali bez obzira na sve, kada start poravnam kao tvoj krajnje nema. U tvojem projektu čini mi se je bio s6 variomat a tvoj brat piše o poliniu (zapazio sam da su neke preinake rađene pa mi je promaklo točno kaj kod koga) ali sumnjam da bi velika razlika u krajnjoj bila sa polini i s6 jelda? koja je opruga centralna bila iza?
Da, i ja imam 75kg... zato i cuka start vjerojatno jače
Toni46:
--- Citat: rašpa - 03 Studeni, 2024, 21:14:17 ---
--- Citat: ljubo46 - 03 Studeni, 2024, 20:37:14 ---Evo ti moje yamahe aerox nekad kad sam ju ja ustelao
Slusaj i gledaj okretaje kako savrseno vrti od pocetka do kraja i gle na kraju krajnju brzinu.
--- Kraj citata ---
Gledao sam taj video već i čitao u tvojem projektu dok još nisam ni bio član foruma. Ako je to kako tvoj brat kaže gps-a 100 onda sa mojom definitivno nešto ne štima. Čini mi se da moja jedino start ima prvih 10-15 zeru jači , ali bez obzira na sve, kada start poravnam kao tvoj krajnje nema. U tvojem projektu čini mi se je bio s6 variomat a tvoj brat piše o poliniu (zapazio sam da su neke preinake rađene pa mi je promaklo točno kaj kod koga) ali sumnjam da bi velika razlika u krajnjoj bila sa polini i s6 jelda? koja je opruga centralna bila iza?
--- Kraj citata ---
Poslije je stavljen polini, kad i mhr replica. Zuti centralni je bio ak se sjecam dobro.
ljubo46:
--- Citat: rašpa - 03 Studeni, 2024, 21:14:17 ---
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
Stage 6 vario je kopija polini variomata
Ja sam koristio centralnu koju sam dobio s variomatom i to je tada najbolje igralo.
Minarelii bar meni ima problem s tim remenjem i tesko je nac remen da izdura neke km
Meni su se redovno raspadali ispod 2-3000km jer je kevlar takav da se samo raspadne.
Bolje cak ic na obican cim kvalitetniji i duzi remen pa malo vise iskasapit dekl radi boljeg hladenja
rašpa:
Stage 6 vario je kopija polini variomata
Ja sam koristio centralnu koju sam dobio s variomatom i to je tada najbolje igralo.
Minarelii bar meni ima problem s tim remenjem i tesko je nac remen da izdura neke km
Meni su se redovno raspadali ispod 2-3000km jer je kevlar takav da se samo raspadne.
Bolje cak ic na obican cim kvalitetniji i duzi remen pa malo vise iskasapit dekl radi boljeg hladenja
[/quote]
Ok.! dobra informacija. Čitao sam post o multivarima od slowrider. zapeo mi je za oko i prije čitanja multivar MHR, ne OS nego poboljšani stari 2000. Slow navodi da je bolji definitivno od 2000 ali njemu ne odgovara iz razloga jer je htio druge polutke i širi remen pa je odustao od njega, ali navodi da je start ok i krajnja mu nije bila pre loša i nije bilo rupe. Ima netko iskustva još sa tim multivar MHR (ne 2005, oversize, 2000). U pakiranju dolazi sa crvenom centralnom pa si mislim da bi to možda šljakalo ok na malossi linearnoj koju imam ali da je postavljena na strmiji kut, pa možda ne bi pre brzo raširio polutke kao kada je žuta opruga postavljena na tom strmom kutu, a sam vario bi možda dignuo remen više gore nego athena ova moja.
Moram to riješiti čim prije taj problem, ako nebude problem riješen u svakom slučaju ide agregat širom da ga malo osvježim pa bi onda prekontrolirao i getribu da slučajno nije neko stavio AC kako sam već i posumnjao. Plan je kada se dobije krajnja i sa osvježenim agregatom (ležajevi, brtve) staviti na taj postojeći setup Airsal sport 70
Dali možda netko slučajno zna podatak koliko puta se okrene zvono kvačila da se kotač okrene jednom, kada je original LC getriba? čisto da to odmah provjerim prije montaže drugog variomata.
robyakarider:
hladenje prijenosa ti je pod obavezno sloziti, imas moj skuter negdje u garazi pa pogledaj kako sam slozio na org deklu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju