Tehnički kutak > Garaža

Aprilia Scarabeo 200 i.e - dario007

<< < (4/10) > >>

zvonkec92:
A jesi li sta budžio oko prenosa ili je sve serijala?

dario007:
Da,da pisat cu o tome...

dario007:
Uočivši kako skuter ima dosta mlitav start odlučio sam kod Zvonkeca potokarit ventilvar i variomat kako bi remen sišao niže u startu. Tom preradom smo dobili 1.5mm u dnu i stanje se dosta popravilo, ali još uvijek nisam skroz zadovoljan. Na žalost nisam slikao postupak tokarenja, ali radili smo već prije te stvari pa tko prati zna o čemu se radi.
Istestirao sam i ponašanje okretaja u ubrzanju i zaključio da mi treba još okretaja. Trenutno da 10.8gr vrti oko 7200-7400rpm u ubrzanju i već na 85-90 gpsa počinje odlaziti u prevrtavanje. 9000rpm imam na 117gpsa, a na krajnjoj od 124-125 dolazi do 9850 rpm i nejde ni okretaja višlje. Blokadu ne čujem, ali lako moguće da je tu. Trebao bi probati na nogarama ima li blokadu i gdje je....

Slijedeći planovi u vidu performansi je podići okretaje na nekih 8300rpm u ubrzanju jer mi se tu učinio najjači, a kasnije možda probati i da Techpulley ili Dr.pulley rolicama. Preškrt sam dat 130ak eura za sportski variomat za sad...Nanjušio sam da 250 i 300cc agregati imaju 21x17 rolice dok leaderi i ova kemija kineska imaju nazivno 21x17 dok su na šubleru mjere 20.6x17, tako da ću probati i sa dlaku većim rolicama ukoliko negdje nađem kakav rabljeni set. Za sad sam od Zvonkeca iz šteka izvukao 20.6x 17 od vxra koje će služiti za olakšavanje i testiranje prije finalnog određivanja težine.

Inače na moru je procurila i vilica pa su kupljeni novi semerinzi i lezaji volana, usput je plan staviti novu prednju gumu koja je također naručena te probati osposobiti elektronski puž ako se nije raspao. Uz to još ima malko krpanja plastike volana, poliranje ili lakiranje vizira i nabavka vanjskih plastika prednjih žmigavaca.

To je generalno to što se tiče nekih radova u dogledno vrijeme, a dalje se voziti, pa na zimu riješiti pjeskarenje i plastificiranje pojedinih dijelova koji su oksidirali ili zahrđali.

Poggiali:
a aftermarket rolice za kvasare od malossia i slicnih su 20x17? Jeste ih mozda usporedjivali sa OEM koje su kakti 21x17?

dario007:
Jesam, post iznad sam mjere pisao. Ove nazivne 20x17 su na toj mjeri aftermarket.

Jučer sam ulovio malo vremena pa sam ufazio Scarabeo, one probne 3 sam olakšao na 8.8 gr u kombi sa 3x 10.8gr i dobio 9.8gr i dobio 7800-8100 okretaja u ubrzanju. Onda sam svoje išao olakšati na 9.65gr jer mi se učinilo da još nijansica fali. Sad mi pak vrti 8200-8500, a ciljao sam da bude oko 8000rpm. Budem pričekao možda se malo smiri jer sam ih podmazao grafitnom masti.

Dobitak je enorman, skuter ide tak dobro da je praktički za nepovjerovat. Bio je dacerovs kod mene pa je probao. Bacili smo i drag race, nabrijani Runner na 300m pobjegne samo 2-3 duzine.
Dacerovs ga je rasčepio pod selom i izmjerio 127gpsa

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju