Tehnički kutak > Tuning skutera
odzracivanje kocnica i mjenjanje ulja
SlowRider:
--- Citat: ive_91 - 04 Studeni, 2008, 18:18:02 ---funkiconira bez problema.. nisu to velike celjusti da pumpica nebi imala dovoljan kapacitet... nego za ozracivanje evo po 122 put :icon_biggrin:
dole otpusti srafic, natakni crijevo neko gumeno prozirno, crijevo u neku posudu. gore ulijevas ulje nist nemoras pumpat i kad dole pocne ulje curit pazi gore da uvijek ima (dosta brzo ide) i kad vidis da ide bez mjehurica zategni ventil. ali crijevo ostavi gore, zatim napuni posudu stavi poklopac napumpaj. ako lovi odmah na vrhu ok. je. onda ovori i provjeri ulje zbog toga jer je dio ulja otisao u sistem dok nisi priblizio plocice disku.. :toothy3: i to je to...
ako ne lovi pri vrhu onda napumpaj recimo 20x i drzi jako stisnuto i brzo otpusti i zatvori ventil.. i tako 2-3 puta i ak onda nece lovit na vrhu onda imas neki zajeb.
meni je trebalo na sr-u 15 min ravno sa promjenom lajtunga, celjusti, plocica, i ozracivanje... te nabacivanje plastike.
--- Kraj citata ---
Definitivno najbrza metoda. S tim da sam ja propuhao kompresorom lajtung da izadje stara tekucina, te celjust. Ulio novu tekucnu za kocnice kako je gore navedeno i stvar je rijesena za 15-ak min.
ive_91:
pametno kad se ostavlja stari lajtung...i sistem te se samo ulje mijenja.. npr. u auto servisima se radi sa posudom nabijenom tlakom od par bara koja ima koćionu u sebi i prvo se isprazni posuda, zatin nalije novo ulje zatim se stavi cep koji je spojen sa posudom i dalje je sve samo igra ozracivanje kotac po kotac dok ne dodje novo ulje.
EmirF121:
--- Citat: ---
Izvadiš onaj šerafić dolje na kliještima i stisneš kočnicu dok sve ne iscuri... Nakon toga je sve puno zraka. Staviš nazad taj šerafić, uliješ ulje i pumpaš kočnicu. Nakon toga opet izvadiš onaj šerafić i polako pritišćeš kočnicu dok ne počne curit ulje van (najbolje imat posudicu ispod) i natrag zašerafiš taj šerafić i pustiš kočnicu, napumpaš i tako ukrug dok god ne dobiješ da čim malo dodirneš kočnicu da počne ulje curit onda je to to!
Tak sam ja to radil! Nek me neko ispravi ak griješim jer mi nitko to nikad nije pokazal a izgleda da sam dobro napravil :dontknow:
--- Kraj citata ---
Pozz, sutra skidam felge i kliješta radi farbanja, i usput hoću da promijenim ulje za kočnice. Je li ovo najbolji i najlakši način i je li to zeznuto za raditi? Prvi puta radim to. :help:
speed:
--- Citat: EmirF121 - 31 Kolovoz, 2009, 23:29:28 ---Pozz, sutra skidam felge i kliješta radi farbanja, i usput hoću da promijenim ulje za kočnice. Je li ovo najbolji i najlakši način i je li to zeznuto za raditi? :help:
--- Kraj citata ---
je dosta ako prvi put radis,i dobra je metoda
EmirF121:
Prvi puta radim, pa onda je najbolje da ostavim malo na dnu starog ulja i onda dospem novog. :binkybaby:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju