Tehnički kutak > Tuning skutera

odzracivanje kocnica i mjenjanje ulja

(1/5) > >>

neer:
posto ama bas nikada nisam prakticirao mjenjanje i odzracivanje kocnica zanima me koji je princip izvrsavanja navedenog.uskoro neku kocnicu kupujem a nemam blage vete od tome.ajde ako netko zna nek mi u natuknicama polako objasni kako sta gdje scim   :help:

Iwo SR Tuono:
prva stvar, odvidaš posudicu s uljem, druga stvar, na ventil za oddzračivanje natakneš cjevčicu da ti uka 4 ulje ne pršće po skuteru, treće, odvrneš ventil za odzračivanje i napumpaš, zatvoriš ventil pustiš kočnicu, e onda još trebaš paziti da u posudici ne nestane ulja jer ako povuče zrak j#bo si mačku mater i sve moraš isponova,
preporučam ti uka 4 ulje, DOT 3,4 i ferodo ili CL pločice...dalje znaš, i da, nemoj se zajebat pa rastavit čeljusti

neer:

--- Citat: Iwo SR Tuono - 03 Studeni, 2008, 23:48:11 ---prva stvar, odvidaš posudicu s uljem, druga stvar, na ventil za oddzračivanje natakneš cjevčicu da ti uka 4 ulje ne pršće po skuteru, treće, odvrneš ventil za odzračivanje i napumpaš, zatvoriš ventil pustiš kočnicu, e onda još trebaš paziti da u posudici ne nestane ulja jer ako povuče zrak j#bo si mačku mater i sve moraš isponova,
preporučam ti uka 4 ulje, DOT 3,4 i ferodo ili CL pločice...dalje znaš, i da, nemoj se zajebat pa rastavit čeljusti

--- Kraj citata ---
a sta ako je cijeli sistem prazan pa trebam ulje stavit kako onda isti princip ili ide nekako drugacije ??

dhorvat:

--- Citat: neer - 03 Studeni, 2008, 23:45:08 ---posto ama bas nikada nisam prakticirao mjenjanje i odzracivanje kocnica zanima me koji je princip izvrsavanja navedenog.uskoro neku kocnicu kupujem a nemam blage vete od tome.ajde ako netko zna nek mi u natuknicama polako objasni kako sta gdje scim   :help:

--- Kraj citata ---

Pa recimo bubanj kočnice ne trebaš ozračivat  :trespaf:

Šalim se  :toothy12:

Izvadiš onaj šerafić dolje na kliještima i stisneš kočnicu dok sve ne iscuri... Nakon toga je sve puno zraka. Staviš nazad taj šerafić, uliješ ulje i pumpaš kočnicu. Nakon toga opet izvadiš onaj šerafić i polako pritišćeš kočnicu dok ne počne curit ulje van (najbolje imat posudicu ispod) i natrag zašerafiš taj šerafić i pustiš kočnicu, napumpaš i tako ukrug dok god ne dobiješ da čim malo dodirneš kočnicu da počne ulje curit onda je to to!

Tak sam ja to radil! Nek me neko ispravi ak griješim jer mi nitko to nikad nije pokazal a izgleda da sam dobro napravil  :dontknow:

Iwo SR Tuono:
netreba vadit šarafić, samo ga otpustiš i pumpaš i istovremeno paziš da ti ne nestane ulja u posudici šta se lako dogodi jer je posudica malog volumena pa to brzo ode u sistem, ako ih dobro odzračiš nebi smjele propadat ni bit mekane previše, ako se od tog nešto dogodi nisi dobro napravio

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju