Tehnički kutak > Tuning skutera

Peugeot Speedfight 3 50cc 2T LC Ice Blade - Base tuning

<< < (3/8) > >>

mic:
Koliko vidim ovo sve si dobro posložio.
Za antifriz se ne moraš previše misliti, bit će "plavi" dobar.

S obzirom da si stavio rezonantni auspuh trebao bi si poštelat karb da smjesa bude odgovarajuća ako već nisi.

Kad se igraš s tim distancama ispred ili iza variomata bilo bi dobro da provjeriš stoji li ti remen ravno između variomata i zadnjih polutki.

MarinM11:
Hvala na savjetima, nisam siguran još kako se igrati s karbom, ali kad skuter bude u voznom stanju budem. Na kraju sam vratio vario u ducan i narucio drugi, uvalili mi set za drugi skuter kojemu je bolcna manja za 1.5mm.. primjetio sam da je i remen u banani, pa sam uzeo komplet vario polini, ali baš za taj skuter sa dva centralna federa, no to tek stiže za preko tjedan dana, dotle budem vodu riješio.

Poggiali:
taj plasticni disk od vodene kojeg vrti radilica, tu di sjeda na tu mesinganu maticu, jel se ta matica lagano vrti pod prstima?

Jel se uopce moze rastaviti taj dio?

Bas su rijetke teme o SF3 na forumu, pa mi je drago za projekt :)  :headbang:

MarinM11:
Mogu je koretati s dva prsta, može i makita bez problema.. malo se osjeti otpor, al da ti budem iskren ne znam kako to mora biti. Ma ova pumpa je zakon za skuter do 7500 okretaja i 50na sat. Ali bilo kaj drugo, ili propiša, ili se radpadne ak je zamjenska..

MarinM11:
Odgovor na pitanje Poggiali-ju, da se odšarafiti pa možda i rastaviti budem probao.

Nastavak, pumpa je spojena preko prekidača na akumulator, voda natočena u sustav, ozračen sustav, (stavljen stari termostat potpuno otvoren kako bi ispitao protok pumpe), motor upaljen i zagrijan na 2 crtice na ekranu. Čim je upaljena pumpa temperatura je pala na 0. Ovako mogu zaključiti da pumpa  ima super protok i da jako brzo sve ohladi. Naravno treba ispitati i u vožnji, no to ću napraviti krajem tjedna kad ju smjestim kako treba.

Prilikom smještanja skinuo sam crijevo sa ulaza u glavu, te je okrenuo tako da mi koljeno paše da je bliže samoj glavi.

Slike u nastavku!

također bitno je napomenuti da je danas glavni alat bio Loctite 406, jer spašava sve odvratno loše kineske plastične dijelove :D
Kako su popucale samo neke kopče plastike pod nogama, kupio sam one klasične šarafe i podloške koje se koriste svuda po ovom motoru pa ću izbušiti ovaj crni plastični dio di se noge stavljaju i ušarafiti u te brze matice na bijeloj plastici.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju