Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG Power 2007 (No.4) by ChallenBeen

<< < (4/11) > >>

challenbeen:

Danas kad sam išao kopati po NRG, otkrio sam da je i ova crna plastika slomljena, pa sam je išao zavariti. Zatim, išao sam testirati uljnu pumpu, i naravno nije radila. Iz šteka sam izvadio novu zajedno sa 3mm i 5mm silikonskim crijevima i nanovo sam sve provukao. Testirao sam uljnu i odlično je bacala ulje. Nafilao sam ulje kroz cijelo crijevo i sklopio sve nazad. Ulio sam 75w140 ulje u prijenos, te sam pofarbao na novo ovu glavnu plastiku u sredini. Mogla je ispast i bolje, ali ja sam zadovoljan. Upalio sam odmah skuter, te sam montirao sjedalo i napravio sam 2-3 km. Sve uredno radi i vuče, baš sam jako zadovoljan. Malo je grub gas, ali ništa što nebi trebalo malo WD40 popraviti.
Instalirao sam i nosač zadnjeg blatobrana, kojeg sam uzeo novog, samo sad moram naći  gdje sam stavio nosač i sam blatobran ahaha

dario007:
Bome je taj Power veliki zalogaj, ubijen i uništen je maksimalno.

Dobra je ova siva boja, a vidio sam uzivo jednog Powera u BMW takvoj sivoj boji sa crvenim felgama i skuter je izgledao perverzija.

challenbeen:
tako je rade, skuter je baš bija i zapušten i ubijen ... falilo mu je jako puno ljubavi, što je sada, valjda, nadam se, i dobio. Siva boja je Piaggio 121 (cenere met opaco) ali sa sjajnim a ne matt lakom. nisam htio u crnu boju, da se napravi neki kontrast. Razmišljao čak i jesam o cenere met opaco originalnoj boji u matt izvedbi za cijeli skuter... ima još vremena za odlučiti svakako hahah ... i da, felge bi trebalo obnoviti isto, ali ne znam jel bi ih išao raditi ... možda da ih prvo dobro operem. Sviđa mi se kombinacija crvene felge i crni skuter sa crvenkastim detaljima... to sam krenuo na istom poweru 2007 raditi ali nisam stigao felge opiturati i prodao ga tako. Možda da se učini isto? khm khm

Evo stanje trenutno plastika koje nisu na skuteru, jučer sam kitao i brusio plastike, te ih upicikatio da budu dobro pobrušeni. Sad odmaraju do sutra di bi trebao baciti još jedan sloj špric kita pa pobrusiti na vodu sa 600 finim papirom.

challenbeen:

Kako je ovo restauracija na buđetu, i kako bi bilo dobro uštediti što više love, a ne upucat jako puno jer je na prodaju, a kako je lijevi žmigavac bio slomljen i opet se slomio nakon lijepljenja, išao sam pogledati što imam u šteku i naletio od SR150 žmigavce koji savršeno pašu! Od originalnih žmigavaca ostalo je samo ožičenje koji savršeno pašu na SR žmigavce. Montirani, zavidani i eto, super radu. Možda bi bilo bolje da ima prozirne poklopce ali otom potom.. za sad sam i ovako zadovoljan!

challenbeen:

Kako sam ga složio, idem ga provozati. Nakon 5 km, samo mi se u vožnji uguši i crkne. Pokušavam ga upaliti i nikako, tek nekako jedvite pod punim gasom a radi kao na leru... ja lud... mislio da je zacvikao... luuuud!
I dobro, odem plastike oprat, prebrišem sa antisilikonom, ispušem sve kompresorom, i bacam 2 ruku tankog špric kita. I naravno, prednji blatobran se otkotrlja u zemlju. DIVOTA.
Bijesan idem skidat auspuh da vidim jel zacvikao, i zatečem stanje kakvom sam ga i složio - jako dobrim. Vratim nazad, idem pregledat karb, kad u karbu nešto šuška pri skidanju... otvorim poklopac donji kad ono dizna se ošarafila... wtf haha zavidam nazad 68 diznu, vratim sve kako je bilo, upalim skuter, radi normalno - najnormalnije kao i do sad. nemoreš belivit.
Posli odem pobrusiti plastike kad se sve osušilo, sve sam preletio sa 400 na suho, da skinem najprvi tanki sloj, i sutra idem na 800 na vodu. Nadam se da će ispasti dobro i će bit sređeno za farbanje.
Glavna maska je jedino ostala za dodatno kitanje, ostale su mi neke sitne rupice i pukotine koje moram sanirati da izgleda po PS, tako da možda bacim još jednu ruku špric kita preko maske, pa onda i preko blatobrana....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju