Tehnički kutak > Tehnička pitanja
XMAX 250 - nema iskre
Deni999:
JogFromYamaha kako mogu preispitati relej.
Mislio sam to prvo napraviti i onda kreniti na pregled bendixa.
JogFromYamaha:
Imas shemu releja na samom releju i spoji niskoamperaznu stranu i precekiraj jel stabilno drzi visokoamperaznu stranu
Deni999:
Uspio sam pronaci jedan video na youtube-u za ispitivanje ovakvog releja kakav je u mene.
Uglavnom otpori se slazu sa vrijednostima koje je covjek u videu objasnio.
Postaviti cu slike u prilogu.
YogFromYamaha je li ovo to na sto si mislio.
Izvini u struju se bas slabo razumijem pa nisam toliko dobar s time.
Ali svakako mogu i nekoga sutra u firmi pitati da ispita ovo sto si rekao jer ima par elektricara
JogFromYamaha:
Znaci stavi struju od 12 volti na naiskoampernu stranu da otvoris provodnost visokoamperne strane i izmjeri dali radi, naravno pod opterecenjem jer ako relej pod naporom prekida onda je za kantu.
Deni999:
YogFromYamaha evo mislim da sam napravio to si pitao.
Uglavnom jos jednom sam pogledao video na youtube-u vezano za ispitivanje releja. Koliko sam skuzio kad se mjeri otpor izmedu pinova dok relej nije spojen na bateriju otpro treba biti oko 5 ohma.
I onda kad se relej spoji na akumulator i kad se ponovno pocne mjerit otpor na istim pinovima trebao bi se cuti klik zavojnice i onda bi otpor treba pasti na otprilike 0.2 ohma.
Medutim u mene nije takva situacija. Nisam cuo klik i otpor nije pao nego je ostao isti kao i kad relej nije bio spojen na akumulator. U prilogu je slika.
Samo me buni malo zasto je meni motor svaki put verglao i bacao iskru ako ovo nije ispravno ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju