Tehnički kutak > Tehnička pitanja

XMAX 250 - nema iskre

<< < (4/5) > >>

challenbeen:

--- Citat: JogFromYamaha - 11 Siječanj, 2024, 19:05:27 ---Ako imas takav pad napona imas i kratki spoj u sustavu, najcesce relej zacvikani ili anlaser na pola u kratkom spoju.

--- Kraj citata ---

evo čovik je doslovno sve rekao...

moj dodatak: uzmi sve releje, ja mislim da su možda čak i 2 releja paljenja, po njima kupi druge... sad u pleše, intercarsa ili di već si, naruči druge, i obavezno pregledaj osigurače tj kompletnu kutiju sa osiguračima...

Deni999:
Pregledna je kompletna kutija sa osiguracima odmah na pocetku i svi osiguraci su cijeli.

Mogu probati uzeti nove releje paljenja pa vidjeti situaciju.

Sto bi znacilo ovo da je alnaser na pola u kratkom spoju ?

Prebrikao sam i kablove od bocne nogare i do toga nije.

Ostale kabele nisam uspio zamijeniti danas.

JogFromYamaha:
Anlaser dok je stari i polupotroseni ima potrosene cetkice koje su od grafita, kak se one trose tako i prase.
Ta prasina je vodljiva i nakuplja se unutra i radi kratki spoj. Citaj anlaser ne okrece dovoljno jako a i vuce puno vise struje nego bi trebao.

Deni999:
Alnaser sam taman rastavio i ocistio cijelog.

Naime u pravu si bilo je dosta prašine.

Ali cetkice jos imaju mesa tako da ih vjerovatno nema potrebe mijenjati.

Onda sam nazad sve sklopio i probao paliti ali nazalost opet ista situacija. Tesko vrti to jest kao da prekida nesto.

Pitao sam jednog prijatelja i on kaze da je imao slicnu situaciju na svojoj Aprili Leonardo 125. On je svoj problem ovakovog prekida pri verglanju rijesio zamjenom bendixa na magnetu.

Medutim to bi rjesilo problem teskog verglanja i paljenja, ali i dalje ostaje problem zasto pali samo pri dodavanju gasa i zasto se gasi ako se pusti gas.

Relej paljenja jos nisam uspio nabaviti pa nisam uspio s tim probati.

JogFromYamaha:
Relej preispitaj a onda gledaj kuplung i zamasnjak paljenja da se nisu raspali ili da nisu federi na stiftima lobavi ko babin zub.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju