Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner SP50 - Noob Project
Zmajur:
Danas krpanje nosaca ralica... Jednog sam radio, jednog nasao odlomljenog. Komade sam prvo zavario sa pistoljom za plastiku. Na sve to, s lemilicom natopio plastikom i na kraju namazao dvokomponentnim ljepilom sa bocne i unutrasnje strane. Vizualno nije za izlozbu, ali drzi i vise nego sto treba...
Poggiali:
mozes super ljepkom tolko piknuti da ti drzi samo sebe, onda lemilicu i isti tip plastike naci i topiti jedno sa drugim.. prije posla, sve sto bolje oprati i odmastiti..
imaju na yt videi di mjesaju super ljepak sa sodom, iskreno ja sam to probao, tvrdo je, ali ne znam koliko, nisam probao slomiti...
Zmajur:
Znam trik sa sodom, to je vise za popunit rupe, mada i ovdje moze posluzit. Dvokomponento ljepilo, vjeruj mi, drzi ko svi vrazi, stvrdne se kao i superljepilo, ne smeta mu masna plastika i samo mu treba rok susenja. Nije za nestrpljive...
Toni46:
Ima ono dvokomponentno od Bizona ljepilo. Imas u pevexu. Steze u roku 5min. Beton beton.
dr.mrgood:
--- Citat: Toni46 - 25 Kolovoz, 2023, 11:51:00 ---Ima ono dvokomponentno od Bizona ljepilo. Imas u pevexu. Steze u roku 5min. Beton beton.
--- Kraj citata ---
Tako je. Ja kad sam na Libertyu krpao plastike radio sam ovako:
1. prvo izbušim rupe sa borerom 3 mm sa obe strane pukotine na razmaku od cca 1 cm
2. sa vanjske strane zalijepim lakirersku traku
3. iznutra nažbukam dvokomponentno Bizon 5min i to bogato
4. kad se osuši skinem traku i prekitam/obojam
Vozio sam tako krpane plastike 4 godine i nikad se ništa nije pomaklo, a na skuteru nije bilo niti jedne jedine čitave plastike. Nikakva topljenja plastike, pištolji itd. Ovo je najbrže i najčvršće.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju