Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Skuter ostaje bez gasa na ful gasu

<< < (3/4) > >>

dr.mrgood:
Danas sam malo bio oko skutera... Promijenio sam vakuum slavinu i pregledao semeringe. To je sve ok. Nakon toga sam isao testirati skuter i primijetio sam nesto cudno. Naime, kad idem nizbrdo sve je ok, ne ostaje bez gasa odn. goriva i ne puca. Ali kad idem uzbrdo nakon cca 200 metara ostane bez gasa i pocne pucati iz auspuha.

Sto bi davalo ovakve simptome? Meni se cini da je nesto sa plovkom odnosno nivoom goriva u casici.

Probao sam tri puta uzbrdo-nizbrdo i svaki put isto.

Poggiali:
a i meni djeluje kao plovak

jesi gledao karb, jel ima kakvog sedimenta u njemu?

jbga, ja mislim da od kad je taj etanol, da treba cesce sistem goriva i karb servisirati :/

Tebi ako je je jos kinesk klon, moze bit i kakva spena da se odlomila... ja bi sve rastavio, ostavio par sati karb u octu, procackat rupe ako treba bakrenom zicicom, isprat ispuhat...  prekontrolirat plovak da se nije popigao

dr.mrgood:
Ma ovaj karb je smeće jer nema nikakve mogućnosti štelanja plovka - sve je plastično. Znači karb je skupa sa usisnim grlom i usisnim blokom koštao 50 eura. Već sam jednom imao problem sa plovkom jer se na plovku iskrivilo ono kuda prolazi osovinica plovka pa nije nikako zatvarao dotok.
Nema njemu pomoći - trebao sam odmah uzet dellorto.

dario007:
Ja kumu servisiram Vivacitya i nedavno sam mu radio inspekcijski servis. Provjerio prijenos, očistio karb itd. Vidio sam da u karbu ima dosta smeca kad sam otvorio i onda sam mu stavuo novo crijevo i ubacio filter goriva. Nakon toga mu je skuter kao i tebi u punom gasu ostajao bez goriva.
Izbacili smo filter goriva i dalje je sve bilo kako treba.

Tako da probaj bez filtera goriva ako ga sada imaš gore.

dr.mrgood:
Nemam filter goriva. Kao sto rekoh problem se javlja iskljucivo na uzbrdici dok je na ravnom manje izrazen. Nizbrdo sve radi kao sat. Vrlo logicno zvuci da je nesto sa plovkom odn. nema dosta goriva na ful gasu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju