Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Skuter ostaje bez gasa na ful gasu

<< < (4/4)

dr.mrgood:
Jučer stigao novi Dellorto 17.5. Usput sam prije montaže karburatora provjerio usis - sve je ok. Lamelice nisu nimalo oštećene i dihtaju savršeno.
U karburatoru je bila dizna 80 i igla A20. Primijetio sam da je igla puno tuplja od one u kineskom karburatoru. Zeger na igli sam stavio na sredinu. Probao sam krenuti sa diznom 80 i odmah ju i testirao na ful gasu, boja je ovakva:

Po meni je to ok. Ove cudne naslage su od toga jer je zbog prijašnjeg kvara bilo dosta samodetonacija, zato što imam neko najjefitije ulje sa Ine a i zato što vozim uvijek kratke dionice od 4-5 km (na posao i sa posla) pa je svjećica dosta prljava.

Znači problem je bio kako sam i pretpostavljao - kineski karburator.

JogFromYamaha:
Te kineske replike imaju sve do jedne dva problema.
Plovak im je deformiran i ne radi ko na dellortu, zamjenom plovka od dellorta original se to rjesava.
Druga stvar je igla koja je neprimjereno bogata i isto ne radi nikako odnosno prebogato.

Trebas gledati da je igla A12 A20 A22 A24 i da stelas ona na diznu, cca 70-76.

Tvoja svjecica je cadava jer motor ne radi dobro i jer se na njoj nakuplja garez kao i na unutrasnjosti motora.
Samo ulje s ine nije problem ali kombinacija losa smjesa + kratki tripovi bas i nisu rjesenje.

Dok ustelas smjesu da bude svjetli kakao i svjecica cista onda odvozi dulju turu da motor propisno zagrijes, ako onda pocne pucati vjerojatno je do bobine koja redovito odlazi na Peugeotima jer je najjeftiniji kineski dio.

dr.mrgood:
Ma ja sam stavio Dellorto a ovaj kinez ostaje za eventualnu rezervu za nesto (klipic, recimo). Motor nije radio dobro kada je ostajao bez goriva na punom gasu a i na drugim otvorima gasa je bila pretanka smjesa. Sada je ta dizna 80 ok, smjesa je nastimana ali da, slazem se da bi trebao odvoziti dulju turu.

Vise nista ne puca i skuter normalno prima gas na uzbrdici za razliku od prije kada se gasio odn. ostajao bez goriva i pucao iz auspuha.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju