Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Nexus 250 IE 2006 - problem - ne prima pun gas
Poggiali:
meni izgleda da previse pljucka taj injektor... kad sam svoj testirao nije se uopce tak mlaz poznao... bilo bi super ak ti netko za probu moze dat samo injektor... cak i od 400-500 (master) da stavis, palit ce check engine ali ce se moc vozit ajmo rec normalno...
u tanku ti voli bit pjeskovito, nije na odmet isprat ga ako se ima volje to skidat :)
mic:
E sad treba naći nekoga u Zadru da bi mi posudio takav injektor....Ne poznajem nikog tko bi tako nešto mogao imati.
Čini mi se da injektor ne baca dovoljno finu maglicu....Valjalo bi ga probat očistiti?
Tank budem oprao koliko mogu svakako.
mic:
Injektor sam napajao na stolu i čistio ga brake cleanerom i zrakom pod tlakom.
Rezervar sam izvadio, bilo je nešto smeća u njemu ali ništa strašno.
Pumpa goriva i crijeva izgledaju ispravno ovako jedino što je zanimljivo što na pumpi piše da je napravljena u Češkoj. Je li to original Piaggio dio? Vlasnik mi kaže da je ta pumpa mjenjana jednom u Piaggio servisu ali nije poznato prije koliko je to mijenjano.
Provjerio sam bobinu, žicu i kapu od svjećice, sve drži baš onako fino, ništa ne klapa, netaknuto je sve.
Što mi je dalje činiti?
Navodno je nedavno motor bio kod nekog tipa koji je promjenio rolice i remen. Je li moguće da je zeznuo nešto npr ako ga je zaverglao bez variomata pa da je ispao iz faze tj preskočio zub?
I koja bi gramaža rolica trebala biti u 250 IE mašini? Ovdje su neke bež boje nepoznate gramaže.
Poggiali:
jesi pod naponom imao injektor dok si cistio? jel sad ljepse sprica?
Rolice su 21x17 13.5gr , trebale bi biti crvenkaste... ako su oem...
mic:
Injektor je bio pod naponom dok sam čistio, bacao je savršenu maglicu.
Ove rolice u skuteru nisu original onda ako se sudi po boji.
Uglavnom problem je riješen, skuter ide odlično.
Problem je bio u puknutom crijevu između pumpe goriva i filtera goriva na jedinici pumpe goriva koja stoji u rezervaru.
Crijevo je valjda bilo dotrajalo ali pukotina nije bila vidljiva dok crijevo nije bilo pod tlakom.
Puknuće možete vidjeti na snimci ispod.
Tako jednostavan kvar uzrokuje dosta mozganja, a i posla jer nije jednostavno baš raditi na nexusu.
Poggiali hvala na pomoći i savjetima :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju