Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Nexus 250 IE 2006 - problem - ne prima pun gas
Poggiali:
a kaj ne mozes stavit sve rolice na neku kuhinjsku vagu, pa vidis u grubo koja tezina je? :)
A daj ga, te masine su uglavnom odlicne i ne poderive, ali zub vremena nikad ne znas sad di ce da pusti... dobro da si naso :) Usput si resio i injektor ;D
mic:
Kuhinjske vage nema, mi to sve odoka radimo u kuhinji ;D
Na ovom motoru je dosta gumenih dijelova na kraju svog vijeka, očito je dosta sunca vidio, a i kilometara dosta ima.
U svakom slučaju ide okej sada, pali na zub.
Vrti oko 6900-7000 rpma kroz ubrzanje. To je ok?
Evo i video kako puni.
Nadam se da će tema pomoći nekome sa sličnim ili istim problemom.
https://youtube.com/shorts/OcBKFegQkFk?feature=share
Poggiali:
hebemu, tutni role u dzep i idi u konzum, pa dok niko ne gleda, na onoj vazi za voce i povrce resi stvar xD
Ne znam po okretajima, nijedan skuter mi nije imao obrtaljku :( ali mi se cini da se mrvu vise vrti od mog 250...
Ako ti ista znaci, moment im je deklariran kao najvisi na 6500rpm, a snaga na 8000
Opcenito su te masine dobro slozene iz ducana i nema potrebe za prckanjem... netko ce uzet losiji primjerak, di je centrala izdusila i rec, au treba mi multivar i onda kao ide bolje, a zapravo, ja sam oem centralnu stavio novu, skuter se preporodio...
mic:
hahah dobra ideja :icon_thumright: Općenito si želim kupiti onu malu dilersku vagicu za role...
Sudeći po podacima o momentu i najvećoj snazi ovo je taman između te dvije vrijednosti pa bi se usudio reći da je to sasvim u redu.
Po meni motor dobro ide, prijenos sam rastavljao i pregledao te po meni tu nema što dirati jer je sve kao novo jer je vlasnik pred koji mjesec obnovio komplet prijenos zajedno sa centralnom. Jedino što mislim da je malo "potrošeno" su opruge na kvačilu jer dosta rano hvata te malo start pati zbog toga dok ne razvrti. Inače je sve tip top, napravio sam nešto kilometara s njim otkad je napravljen i fino se vozi na svim otklonima gasa te na leru radi odlično.
Vlasnik je sretan, kaže da mu motor nikad nije ovako išao otkad ga ima tako da sam i ja sretan i to je to što se tiče ovog Nexusa do sljedećeg kvara :laughing6:
branee:
Odličan posao, da si bliže dovezao bih ti svog na servis, ovako iz Varaždina mi ipak predaleko :icon_biggrin:
Problem kod mojeg je niski ler gas koji varira od preniskog do normalnog - nekad se čak i ugasi u vožnji.
Nizbrdo puca na auspuh, ne pretjerano ali zna tu i tamo pucati.
Možda jednom ili 2x do sad u zadnjih 1000km ostao bez gasa u vožnji, kao da kill switch opizdiš na 3-4sec i opet se vrati...
I za kraj - motor kad normalno upali - pali na 2-3 okretaja radilice - ali...često ne želi upalit i možeš ga verglat cijeli dan.
Zavrtim ga nekoliko puta po 2-3 okretaja i najnormalnije upali kao da ništa nije bilo.
Motor vuče normalno, ima snage makar mi se čini po tvom videu da sad popravljen ide bolje od mojeg.
Obrtomjer nemam.
Kupio sam aditiv za benzin pa ću krenut od toga.
Može dijagnoza? Preporuka servisa ili servisera na crnjaka Varaždin/Zagreb?
Zračni filter je novi, nova sviječica, ulje zamijenjeno, 41000km
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju