Tehnički kutak > Tuning skutera

Aprilia sr 50 piaggio 2008 + Dr Evolution 70ccm + Sito plus sklapanje i savjeti

<< < (5/11) > >>

ljubo46:
Pol sata na leru da radi skuter su gluposti
Ljudi moji :drunken_smilie: :binkybaby:
Zagrij ga 5-10 mi i vozi se lagano kasnije po gasu
Pa normalno da krepaju svjecice :hello: :headbang: :toothy9:

Poggiali:

--- Citat: jony b. - 22 Srpanj, 2023, 03:35:57 ---Aaaa kad sam se usro onih brazdi od honanja cilindra, nikad takve nisam vidio, ne jednolike i pod prstima se osjete, izgledalo mi ko da se djeca igrala, a ne kao kvalitetna roba. Uz to proveo sam puno googlajuči o toj razradi, pa sam, što sam više čitao, ostao više u nedoumici. Jedni ne stavljaju ništa ulja dodatno, drugi ovako kao što sam napravio ja, Dario isto ništa, neki razrađuju u leru 2x 30min i gas, neki čak 500km ne idu preko 6000omin.... Mislio sam da može samo koristiti, nisam razmišljao da može škoditi svječici. Znam da škodi auspuhu, al kontam izgirit će kad ga krenem pržit.... Lagano je masan na rupi već.... Šta ja znam mogu izvadit pa doliti čistog benzina....

--- Kraj citata ---

ma sve to ok, kuzim da ti se neda opet sve rastavljati, ali ako je mjesavina ok slozena, nemas nekog straha, jbg, napravi nakon par kracih voznji provjeru, cisto jel si stego variomat dobro, kvacilo, jel radilica dobila lufta ako si nesto krivo sklopio, jel curi di na cilindru, to ce se brzo pokazati...   

Ti cilindri imaju nesto grublju obradu, vec ti je Dario reko, kanale liznuti malom turpijicom, cisto da ih zaoblis, ostalo nista ne smeta, ostajace malo vise ulja na stjenkama  :)

Razrada jedino da ga ne cepis pun gas u okretajima, dok digne malo temperaturu krenes, laganije, nije cak preporucljivo ni stalno iste okretaje imati... al kazem odes laganu voznjicu po nekom zaseoku di variraju brzine, a ne na neki pravac di ces se vozit pol sata punog gasa

jony b.:
Danas nagurao 60km, varirao sam ga od 5000 do 7000, na pola ga ohladio 15min.... Jbt, znanstvene radove na temu razrade cvaje sam pročitao ovih dana....

dario007:
Ako si prešao 60km i drkario ga radom na leru to je razrađeno, tak da slobodno sad vozi normalno.

Ne kuzim kak uspijete pimplat sa gasom tak dugo...

jony b.:
Jbg, strah

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju