Tehnički kutak > Tuning skutera
Aprilia sr 50 piaggio 2008 + Dr Evolution 70ccm + Sito plus sklapanje i savjeti
jony b.:
Pozdrav svima!
Mislim da je vrijeme da otvorim temu, a ne da se šlepam po Blic pitanjima, nadam se da sam izabrao dobar podforum.
Kao što naslov kaže, idemo u slaganje, ponovno, dijelovi stigli, što treba biti u zamrzivaču tamo je već cijeli dan.
Tko je pratio u Blic pitanjima, zna tijek povijesti. Teško je sad sve što je bilo svrpati u ovu temu. Uz sve što imam, od bitnih stvari kupio sam Sito plus, Dr evolution 70ccm, Stage6 Pro replica radilicu, dizne imam Stage6 do 82, iglu sam kupio A7 (imam A22 OEM), imam ručni čok i sve ostalo orginal, rolice OEM od 6g, Jasil 6g i 5,5g nove i ove što su došle sa spuhom 5,7g i 5,3g te, opruge imam komplet od Polinija, neke crvene što su bile kad sam kupio (nez čije su) i ove što su došle sa auspuhom. Alat imam za semeringe (moj rad, po uzoru na Dariov video) i Zvonkecov alat za radilicu i ležajeve. Ležajevi su Koyo Japan i Corteco semerinzi. Prije 1000-1500km je stavljen novi OEM remen, klizači varia. Prije 450 nova OEM centralna opruga, nova OEM vodena sa plavim (što ste me savjetovali) semeringom. Sve ono drugo što sam stavio novo (u Blic pitanjima navedeno), otišlo je u vječna lovišta u 450km. Ispravan je Polini igličasti i nove OEM Pia karike. To mi sad ne igra. Pa molim savjete, za početni setup, dizna, dali da stavljam A7, koje rolice i koje opruge kvačila? Usis je OEM sa novom cijevi između karba i airboxa, komplet nova crijeva goriva, vakuuma i ulja, nova gumena manžetna ulja iza rezervara. U papirima od auspuha ne vidim da je naveden moj model skutera, a na SA je, hoće li to biti problem za homologirati? Ako da, što mogu napraviti, naveden je Pia NRG, Typhon.... Hvala!
Poggiali:
Najs, necu nis govorit za setup jer sam slagao minarelli, al uvjek mozes uspored svoj setup sa onom temom di svi pisu svoje setupe...
Reci cu ti sretno i polako, cim te pocne nervirati sjedni na hladno pivo i odmori :icon_biggrin: :headbang:
jony b.:
Dans od 19,30h do 22,30h, uz zaljevanje vrta oko 20h, 20 min. E da u ponedjeljak mi palo rudo od prikolice na boso stopalo, noga mi je do jučer bila kao bundeva, danas na poslu ledio 2x i do sad na nogama. Ne mogu više.... Slobodan sam sutra i prekosutra, pa ću nadam se završiti....
I najbolje što sam dobio, bojim se jače lupati, da prijeđe više od 450km 🤫
https://youtube.com/shorts/9VR2aEmu-zM?feature=share4
Iskreno.... J*bački me strah!
Poggiali:
ma to ako se vrti bez otpora je super... jedino naulji klipnjacu, lezaje i cilindar prije sklapanja..
jony b.:
Imam milijun pitanja, a svi na GO.... Hitno, ove brtve od Dr evo, diht masom priječi ili ne, između cilindra i blokova neka jaaaako tanka aluminijska.... Karike klipa, jedna crna, druga ne, koja ide bliže čelu klipa? A cilindar mi se čini jaaaako grub iznutra (jako grubo honovan), nisam još tako vidio.... Iiiii sva pitanja i nedoumice iz prvog posta još su aktualna....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju