Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR150 Challenbeen
challenbeen:
Kako mi je radiona pretrpana, natjeran sam na drastične mjere. Iako nisam fan cerada na otoku Pagu radi iznenadnih vjetrova, bio sam primoran je kupiti da zaštitim ljubimce od oborina koji su ovih dana češći nego udari Bure. Cerada je iz Plodina za 22,5 eura i poprično je dobra ovako na prvu a bome i velika. Nisam fan što se pokazuje i tablica ali što je tu je.
Ako netko ima ispravnu centralnu nogaru, bio bi jako zahvalan ako bi uzeli u obzir za prodaju jer je SR-ka trenutno u punom korištenju u Daily vožnjama i lokalnim i tripovi na posao, pa bi volio da ikako riješim i nogaru da se skuter normalno koristi... Gume su naručene i trebaju doći sutra, tako da jedva čekam da ih zamijenim jer sam jučer vozio po mokrome i u zavoju dodavajući gas, mišelinke su mi proklizavale i zanosile me... Još jedan razlog na listi zašto nikad neću kupiti Mišelin za dvotočkaše (što se tiče automobila, Pilot Sport 5 su mi fan) ali opet... ima guma sličnih perfomansi za 4 puta manju cijenu :headbang:
challenbeen:
Danas su stigle nove gume za SR-a. Obe sam uzeo Bridgestone ML50 i moram reći da sa ovim gumama je ovo apsolutno drugačiji skuter po agilnosti gradske vožnje a da ne spominjem kako se ukopava na pritisak kočnica... Sutra isproban kako je na dugim vožnjama, ali da, top je skuter sad...
Sa drugog SR-a sam skinuo bočnu nogaru, blatobran i YSS amortizer te sam ih prebacio na ovaj skuter... YSS amortizer je učinio skuter jako udobnijim preko rupa i preko same vožnje. Baš sam zadovoljan. Blatobran ga je učinio kao novim, a nogaru nisam uspio još montirati. Skužio sam da je ralica u dva dijela tako da će biti lako riješiti a i treba otkinuti otvor kuda ide nogara.
Polijepio sam i naljepnice, neke sam malo falio, a neke sam odradio vrhunski.
Sve u svemu sam zadovoljan i nadam se da će me super služiti!
challenbeen:
I tako, dani idu, kilometri idu lagano... Naime, tapecirao sam sjedalo, ispalo je ok, moglo je bit bolje ali prvi put sam tapecirao ovakvi dizajn sjedala pa nisam znao kako treba ići i kuda ide plastika. Poprilično sam zadovoljan kako je ispalo ako se ignorira da se vide čavli od klamarice do plastike :icon_scratch:
Naime, kako sam stavio 140-60-130 zadnju gumu i novi zamjenski blatobran nisam skužio da se zapravo može štelati visina na neki način tako da sam zapalio blatobran i sad trebam naručiti novi hahahahah...nema veze, na greškama se uči... za sad će se ovako voziti dok ne stigne drugi blatobran...
Što se tiče daljnjeg ulaganja, ne znam što i kako osim ugradnje bočne nogare ili nalaženja cijele centralne nogare pa da se zamjeni kako treba... Ne znam što drugo ima ili bi trebalo.. jako sam zadovoljan za sad skuterom!
dario007:
Odlično napreduje, šteta za blatobran jbg... Gledaj da izgledom ne ideš daleko od OEM looka i bit ce tip top. Ja bi oprao boju sa tog zadnjeg repa da bude u tvorničkoj sivoj boji i išao na original sic samo tapeciran na novo.
Šta je više gledam to mi je više žao što sam je prodao, ali jbg ne mozes voziti 5 skutera...
challenbeen:
--- Citat: dario007 - 06 Srpanj, 2023, 14:16:33 ---Odlično napreduje, šteta za blatobran jbg... Gledaj da izgledom ne ideš daleko od OEM looka i bit ce tip top. Ja bi oprao boju sa tog zadnjeg repa da bude u tvorničkoj sivoj boji i išao na original sic samo tapeciran na novo.
Šta je više gledam to mi je više žao što sam je prodao, ali jbg ne mozes voziti 5 skutera...
--- Kraj citata ---
Srića pa ima za uzeti novi blatobran... imam sprej u sivoj boji pa ga možda probam na još jednom repu koji mi je ostao sastrane (ako se sjećaš bumper plastika sa X9) ... nije u boji problem već što je pohaban pa bi trebalo nekako to drugačije riješiti
Ma ne treba ti biti žao, skuteri dođu i odu... Imaš SP180 u top stanju i ja bi se držao njega, imaš MC2 za čuning i on je za zajebavanje, ostalo ovako samo poletno :icon_biggrin:
Btw, evo snimke sa novim gumama i kako ide samnom:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju