Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR150 Challenbeen

<< < (4/21) > >>

dario007:
I evo kako sam to povezao i propeljao, očiščen je i filter u uljnom tanku koji je bio toliko zaštopan da je ulje išlo kap po kap. Misleci da sam ispraznio tank napravio sam havariju,upsićććć...

Al dobro kaj je tu je...

Evo slika kak sam ja to spojio

Ulje sam bušilicom i home made alatom odma doterao do karburatora, uljnu sam našpanao milimetar preko oznake.

I sad slijedi sklapanje prijenosa kojeg nisam puno slikao.

dario007:
Montirane zute vxr oprugice na kvačilo, rolice 12.5gr 20x17 za početak i variomat i ventilvar koje je Zvonkec tokario na 13*

Za prvu loptu sam karburaciju ostavio skroz serijski.

I nakon kratke razrade uslijedila je proba. Skuzio sam odma u vožnji da detonira i jako nabija na puštanje gasa. Svječica siva

Tako da sam prvo krenuo sa štelanjem karburacije. Serijska postavka je bila mikuni dizna 82.5( ekvivalent 78 dell dizni) i tada sam došao na 84 dell i 4.zub da bi imao ovakvu svječicu

dario007:
Dalje je uslijedilo testiranje na obrtaljci, rejs staza di sam gledao koliko brzine se dobiva ili gubi. Probane 11.7 rolice što mu je bilo prelagano, na kraju mi najbolje odgovarale 12gr i još se karb doštelao, probana 90 dizna s kojom se počelo gubiti na živahnosti i 5km/h se skoro izgubilo na ravnici u ubrzanju.
Tako da je finalna štela 86 glavna i 3.zub igle.

Ovo je boja sa 90 i 4.zub, prebogato

Ovo je finalno 86 i 3.zub

Naravno da sam pamtio sve verzije i to ću popisati rezultate sa race staze uzbrdo,nizbrdo,krajnja brzina. Svi podatci su sa kilometar sata, a krajnja i gps rezultat.

Serijala        tuning            172cc
 Uzbrdo           97                  110                115
 Nizbrdo          115                125                130
 Krajnja sat     118                131                137
 Krajnja gps    101                111                116

dario007:
Okretaji u ubrzanju su 7500-7800 uz rani odlazak u prevrtavanje, krajnja ode do 9000rpm i baš fali duža getriba.

Gps rezultat je 111km/h jedan put mjereno,ali to je u globalu to,ne može više okretaja navuč.

Dobitak se baš lijepo osjeti i jako je to blizu setupu 172 kojeg sam imao s tim da je na 172 bio malossi variomat i SM06 auspuh koji je jači, tako da je zapravo razlika još i manja nego ja imam zabilježeno.

Od radova sam još zamijenio gripove

Oprao sam nosač tablice od plasti dipa i malo obradio ono što je odrezano da ne izgleda kao da je zubima rezano.
Ofarbano je u bumper sprej dio plastike oko štop svjetla jer je baš dosta nastradalo i to sve sklopio nazad.

dario007:
Evo i jedan mali video kad sam završio gore opisani dio...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju