Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Ulje u prijenosu curi Peugeot Looxor 50
ARCHERMK:
Promjenio ulje u prijenosu ali nakon prve kratke voznje vidim da curi i zakljucim da curi negde iza onog mehanizma za kocnicu. Skinem to i vidim da je tu mala rupica. Zasto je ta rupica uopste ovdje i kako moze ulje iscuriti kroz semering!? :dontknow: Vidi se da semering (plavi) zatvara rupicu. A, da, i semering promjenio, sasvim novi je.
JogFromYamaha:
Zato jer getriba ima odzracni sustav preko kojeg izbacuje zrak i pritisak pa i tako visak ulja koji je u getribi.
zvonkec92:
Stavio si previse ulja pa na iberlauf baca visak
ARCHERMK:
--- Citat: zvonkec92 - 21 Travanj, 2023, 16:47:58 ---Stavio si previse ulja pa na iberlauf baca visak
--- Kraj citata ---
Nisam. Prvo sama bocica sa uljem je bila 0,12 L, koliko i pise na samom bloku da treba. Plus, nemoguce je sipati vise od toga - rupa za sipanje je namjerno tacno na visini razine ulja i cim sipes malo vise, odma curi is same rupe u kojoj sipas.
--- Citat: JogFromYamaha - 21 Travanj, 2023, 14:06:34 ---Zato jer getriba ima odzracni sustav preko kojeg izbacuje zrak i pritisak pa i tako visak ulja koji je u getribi.
--- Kraj citata ---
I ja sam prijetpostavio da je mozda tu da bi izasao pritisak, ali mi nisu jasne dvije stvari: prvo - zasto bi ta rupa bila na samom semeringu i drugo - kako i zasto ulje ipak curi kada je semeringu osnova postojanja da sprijeci iscurivanje ulja.
robyakarider:
semering pusta
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju