Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Ulje u prijenosu curi Peugeot Looxor 50

<< < (3/3)

dr.mrgood:

--- Citat: ARCHERMK - 22 Travanj, 2023, 16:15:20 ---Nema starog ulja. Prvo skinut poklopac, pa skinuti svi zupcanici, sve osuseno i ocisceno, pa tek nakon toga sve nazad, novi dihtung, pa sipano novo ulje, koje opet napominjem da je i samo pakovanje tacno toliko koliko treba - 0,12 L.

Sto znaci ostaje da mozda nije semering kako treba postavljen. Mada stvarno jako sumnjam da je to, jer sam bukvalno 100 puta provjerio tacno zbog toga.

--- Kraj citata ---

Onda imaš dvije mogućnosti: ili nisi dobro stavio semering ili u tvoju getribu ide manje ulja.

ARCHERMK:
Toliko ide. Vec sam napisao da je na samom bloku pored rupice utisnuto 0,12 L. A da i pored 100 provjere, mozda ipak nisam stavio semering dobro, ne iskljucujem. :dontknow:

ARCHERMK:
Sest mjeseci kasnije, da napisem rjesenje, u slucaju da netko drugi ikada bude pitao/trazio.

Kad sam pravio dihtung nisam napravio sve one male rupice naokolo, misleci da nemaju nikakvu ulogu jer su ionako u dijelu koji ne dolazi u kontakt s uljem.

Ali ispada da ipak igraju veliku ulogu! Kada je pod pritiskom, zrak nalazi svoj put u sve te pukotine i kanale kroz njih. Kako ih nije bilo, jedini put je bio kroz rupice kroz semeringa, a zajedno s uljem!

Stoga, kada sami izradujete dihtung, neka bude sto identicnije originalu. Sve ima svoju ulogu!

zvonkec92:
Logicno, kopiras ga u detalj i nema problema

matija84m:
Ja bas mislio da to moze bilo kako i da ce valjat :jacuseubit:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju