Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR 150 2t 2001g by Challenbeen
challenbeen:
--- Citat: Zmajur - 06 Veljača, 2023, 15:01:29 ---Dobro je kad je tržnica jeftina... Ja jedva nasao jednu kad polovno stop svjetlo skuplje nego novo.... :laughing6:
--- Kraj citata ---
Da, to se znalo dešavati i meni, i onda dođem u ovlašteni i pitam onako iz zajebancije - i znaju te sitnice bit i po 50-80% jeftinije nego što mi prodavaju polovno ovako. Prošle godine su se plastike ove u mint stanju prodavale po 100 eura. Sad ih uopće ne mogu pronaći, a ovo je sve iz sprej partija iz nečje kolekcije tko ne zna slagati skutere nego rabi čekić... tako da ono, zato sam se odlučio na ovaj potez ... prvo svakako uvik provjerim a onda idem dalje u pronalasku polovnog.
Zmajur:
Ja sam nasao ralice (nove) na njuskalu za 120€ ( sto mi je sumnjivo ) a nema ih ispod 160-200€. Medjutim vec mi se sere kupovat dijelove za ovaj skuter, ima jako malo polovnih dijelova. Ralice i one bocne plastike sam vec krpao, medjutim reful bure ga srusio i navedene plastike su se rasule na 386 dijelova. Glupa ralica je izvedena za suvozaceve noge i tu puca ko staklo a sto je najgore, tu se povezuje sve zivo i nezivo... I pomalo typhoon mi ide na jetra.....
challenbeen:
Stigli su novi dijelovi te su vilice uspiješno reparirane. Unutra je 10w ulje. Složio sam si mali airbox tj lulicu koja ide na airbox. Prezadovoljan sam, smetao je jedino grijač karburatora koji je uklonjen da bi box stao. Montiran je i zadnji amortozer, no nije za sad još stegnut dok ne dođe montaža na ramu. Falu mi za sad samo sitnice koje sam očito pogubio te ih sad moram tražiti. Fali mi klackalica za mašinu te mi fali šarafi koji stežu vilicu da bi mogao uopce krenuti išta montirati na skuter. Ostali dijelovi još čekaju svoj red pogotovo farbanje. Zadnju felgu još nisam pomakao sa mjesta hahaha... a trebam je pošpricati špric kitom, al mislim da čekam zapravo količinu materijala da ne radim sitnice po sitnice.
Posao ide polako, ali opet zadovoljan sam brzinom rada jer opet nemam baš financija pošto sam kupio novi auto u kolekciji pa i on dolazi kao prioritet ispred SR150. Plastike još takao nisam... morat ću se natjerati...
challenbeen:
Nakon krvave potrage jedva pronađoh što sam tražio u poprilično okej stanju sa vijcima. Prokužio me lik da jadno i tužno tražim i nabio mi je cijenu na 60 eu, ali sam uspio izmigoljit na 50 eu. Jbg, prije godinu dana kad sam rastavio skuter, bacio sam ramu sa nosačem jer sam bio bijesan na sve živo zbog neiskoristive šasije, tako da sad plaćam što moram. Sinoć sam to pokupio i odmah liku ostavio na pijeskarenju, a danas ću nabaviti reparacijski set selena. Samo me zanima jel ide mast u nutra ili ovako na suho?
Uz klackalicu dobio sam matice za vilicu koje jos moram pogledat jel pašu...
aprilija top:
Nutra cim vise masti naravno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju