Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR172 by du_vlaho

<< < (8/11) > >>

dario007:
Virni dole na ispuh zraka od cilindra,moze se skuziti jel 150 ili 172. Iz prakse turpijani 150 sa spustenom glavom nejde ništa lošije od 172, dok oba idu bolje od serijskog 180cc. 150 kiksa jedino u krajnjoj malo.

I sam imam 25icu na 172(LC) i nisam bas zadovoljan sa tim kaj se dobije sa serijskim airboxom, ali izbjegavam dirat airbox svakako. I sam sam na 2.zub i dizna 94-96 sa red spongeom.

igor.sb:
Pusti losu praksu, skare moraju biti "gibljive"
Samo malo popusti i provjeri

Pricam o ovom spoju, sve ostalo stezi nogama ako treba

https://ibb.co/9nmbXWw

du_vlaho:
Probati ću da vidim hoće li biti razlike pa javim  :icon_thumright:

du_vlaho:
Usporedba moje serijske SR150 VS Skipper 150 2T kakav je kupljen :

Skipper osjetno jači u ubrzanju i u konačnoj

Usporedba moje naturpijane SR172 gdje sam utukao soma eura u karburator, variomat, kit i ostale gluposti :

SR-ka malo brža u ubrzanju, najveća razlika u ubrzanju je kad se odvrne pun gas na 50km/h. U konačnoj SR-ka vodi vjerojatno zbog getribe

Danas smo turpijali Skippera. Ništa strašno, očistili karburator, stavili novi remen, bijelu centralnu od Malossia, rolice 12.5gr, zelene opruge kvačila i svjećicu. Diznu povečali sa 90 na 98 radi red spongea i smjesa je sad ok. Sad mi se čini da ću izgubit sljedeći race jer u startu ide na zadnju, ima puno bolja međuubrzanja i konačna mu se popravila.

Pa dobro što u tom Skipperu ima da je brži od SR-ke? Gledali smo endoskopom cilindar, kanali izgledaju identično kao što su bili na mojoj SR150.

Krenulo rastavljanje :

Karburator je bio prljav, pun vode. S diznom 90 je čelo klipa izgledalo ovako :

Nakon čišćenja karburatora je smjesa bila siromašna. Vidi se po čelu klipa da se čisti :

Povirio sam o kojem se cilindru radi da ne bude kakav kit undercover :

Par fotki nakon posla :

dario007:
Mora bit makar spustena glava na Skipperu, ako je uz to malo pipnut ispuh to ti je to.Idu 150tke jako dobro uz mininalne preinake koje ne koštaju ništa skoro.

Takav slican scenario ja imam sa SP180 ovim mojim, 172,vario,grteiba,delta,multivar,HT glava,25 karb,malossi cdi...
I onda me Matija sa 180 sa malossi glavom i turpijom kanala mazne da to nije humano,od nule do 120ak gpsa ode valjda 100m i preštelavao sam sve na novo,ali razlika je mizerna i za taj setup nejde kak bi trebao...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju