Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR172 by du_vlaho

<< < (7/11) > >>

Corector:
Semerinzi s vecom povrsinom izlaze vanka s lakocom bez ostecenja. Zacepis usis i ispuh, nadrukas tlak i izbije ga vanka. Usput testiras jel imas falsa u karteru :D

du_vlaho:
SR-ka u boxu...

Airbox od NRG-a 50 ne paše na SR-ku (prodajem)

Stara garnitura (također prodajem)

Pala je pokoja nalja

Zatamljeni žmigavci, sticker bomb itd...

Uglavnom se zabavljam dok čekam dva semeringa i alat za izvući magnet

du_vlaho:
Riješeni semerinzi i do sad sam učinio cca 400km. Nije bilo tragova "paljenja" ležajeva.

Kao što sam već rekao, karburator je Dellorto 25, dizna je 94 i igla je na drugom zubu s gornje strane i boja svjećice je odlična.
Variomat je Malossi sa 14gr rolicama
Airbox je originalan s dobro nauljenim red spongeom.

Mjerio sam potrošnju i ona je oko 5.2L s tim da je živahno vozim  :toothy10:

U međuvremenu sam stavio nosač i kufer. Ne znam zašto ni kako no na neku foru mi airbox ponekad udari od nosač, vide se tragovi na njemu. Mislim da će ići drugi amortizer da se riješim tog problema.

Naručio ručni čok - malu polugicu. Jer mi ovo na sajlu ide na živce

U vožni se malo osjete vibracije od mašine zbog igličastih ležajeva u klackalicama... provjerio ih još jednom i lagano idu, no očito kako nemaju više lufta lijevo-desno to prenosi na šasiju. Malo iritantno, ali što je tu je. Kad sam je kupio stavio sam Malossi MHR kočione pločice naprijed i ne valjaju ništa - počele su se drobit, cvile dok koče... zaobilaziti u širokom luku!

U planu mi je stavit night brakerice H1 i H3 i bijelu poziciju da moderniziram malo izgled fara, jer ovo žućkasto mi je tako 90tish. Naručio sam rezrovizore, novi prekidač dugo-kratko, novi prekidač žmigavaca.

Danas sam s bratom testirao ubrzanje. Prije je bratov Skipper bio nijansu brži od SR-ke, no sad su se stvari promjenile. Ako idemo oboje pun gas od nule, tokom ubrzanja sam mrvicu brži. Ako odvrnemo pun gas na 50km/h, tu sam osjetno brži. Naravno šišam ga u konačnoj zbog duže getribe.

Poanta je da ukoliko želite dobar start i dobra ubrzanja - samo serijska getriba

Kad smo oboje bili u serijali bio je Skipper brži... gotovo u jednakoj mjeri koliko sam sad brži od njega.

Zanimljiva stvar da smo testirali ubrzanja Majestya i Aprilie... i od nule do nekih 80km/h je Aprilia brža  :laughing7:

Za Majestya sam sad naručio novi remen i multivar, pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati  :icon_thumright:

Evo slika :

igor.sb:
Nesto tu ne stima sa skipperom, da skipper nije 172  :toothy9: :toothy9: il je ogromna razlika u tezini vozaca

Nema sta serijala skipper radit protiv 172, getriba duza samo start mrvicu ubijes sve ostalo je na strani duze getribe

Ima tu jos dosta finesa, otvoriti airbox da 25ica prodise
ne znam koje federa kvacila imas na kraju ali onaj set za bb zeleni, plavi, crveni je za k...
Dario je vec pisao, samo original ili set za vx vxr delta fly 4t/bb bijeli, zuti, crveni

Popusti malo nosac na spoju samih skara, ne smije biti pretegnuto, iglicasti ne smiju imati veze s vibracijama

Za svijetla oldschool vec sad xenon, uvijek sam bio prezadovoljan sa njim, i to samo na kratkom, dok sam ga imao, dugo nisam imao potrebe paliti
Imao neki osram nightbraker 0 bodova, katastrofa

du_vlaho:
O tom nisam razmišljao, možda Skipper stvarno ima mašinu 172. Raskopat ću ga ovih dana, jer mi nije jasno... ide prebolesno brutalno za serijalu. Teži sam od brata, no i kad se zamjenimo ista stvar.  :icon_scratch:

Nisam uspio naći upute za bušenje airboxa... gdje, što i kako. Ne želim puno eksperimentirati oko njega jer nigdje više nije moguće naći drugi. Nažalost cigla airbox od 50ccm mi fizički ne paše - udara u nogare od suvozača i u kadu sica. Zapravo što se tiče perfomansi sam i više nego zadovoljan, tako da neću ništa više raditi.

Federe kvačila sam bio stavljao one najmekše i na kraju vratio tvorničke jer se previše vrti u startu. Btw Skipper se također u startu raskrivi, padnu okretaji i polako nabire. Vjerojatno treba lakše rolice, on mi idući ide na stol.

Nosač na spoju škara treba biti zategnut inače se neće okretati u ležajevima nego čahura po šarafu. Loša praksa  :icon_biggrin:

Samo ću žarulje stavljati jer ne želim probleme sa policijom. Sa ovim stickerima sam mokri san svakog policajca  :laughing7:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju