Ovo ti je kao da zgazis dijete na zebri pa kazes,ja bi ga prepustio,ali zgazio sam ga jer je dijete trčalo,a trebalo je hodati.
Jedna od najgorih usporedbi koje sam čuo u zadnjih 30 godina
Nisam nikad imao ni najmanji sudar u prometu, pa ne znam. Al logika nalaže da tebi ide krivica za izazivanje prometne nesreće zbog oduzimanja prednosti, a njemu zbog prevelike brzine. To je nešto šta ide redovnim putem na temelju policijskog zapisnika. Valjda (?)
E sad. Ti možeš vjerojatno privatnom tužbom tužiti ovog i tražiti odštetu zbog prevelike brzine. Najbolje bi ti bilo naći nekog odvjetnika koji će se naplatiti iz odštete, a koja je vjerojatnost za dobiti takav spor će ti vjerojatno odvjetnici reći (ako smatraju da su šanse nikakve, neće ni uzimati slučaj), tad će ti sve biti jasno. Isto tako, tužba će se vjerojatno temeljiti na brzini navedenoj u zapisniku.
Nit sam ikad bia u odvjetnika, nit sam ikad ima sudar, al ovo mi je nekako jedino realno
Moj savjet, pokušaj doći sebi i po pitanju zdravlja i riješi se auta da ga ne gledaš i kreni u oporavak lagano. Nemoj sad još razbivat glavu s tim svim, eventualno se u odvjetnika raspitaj malo po pitanju privatne tužbe. Sretno.