Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont
Zmajur:
--- Citat: Tomi_ZG - 25 Studeni, 2022, 17:27:31 ---Vidim da ti nitko nije spomenuo najbitniju stvar,a ne znam jesi pohvatao tu informaciju s foruma,lagere radilice uzmi jedino i isključivo NTN Japan(NE Tajvan) ili Koyo Japan,svi ostali lageri u toj dimenziji za Piaggio su smeće,Koyo je isto odličan ali moje mišljenje(a složit će se i mnogi tu) je da je NTN tu najbolji lager i amen,mislim da ja tu na forumu koliko znam držim rekord s jednim setom NTN Japanaca(prešli 60 000km) koji nisu prva ugradnja nego su naknadno ugrađeni,ako sam u krivu nek me neko ispravi
Uz to,semeringe radilice uzmi Corteco viton smeđe,ni jedne druge
Btw lijepo je za promjenu vidjet da nakon mase kidara koji ponavljaju jedna te ista 800x isfurana pitanja dođe neko ko je tehnički potkovan ali priznaje da ne zna oko skutera i svejedno radi dobar posao jer ga nije sramota poslušat druge
--- Kraj citata ---
Hvala na komentaru i ostalim informacijama. Prvo, lezajeve sam vec narucio, tocnije, Skf u paketu sa viton semerinzima. Zivi bili pa vidjeli, na greskama se uci.... :laughing6:
Covjek uci dok je ziv...a sramota nije pitat... Mehanika je opsezna grana... Nije isto plovit na brodu, biti u remontu ili u novogradnji a da ne spominjem auto mehaniku, automatiku, hidrauliku.. etc. Svima je samo jedno isto, alat. A drugo je biti sposoban, snalazljiv a o iskustvu da i ne govorim. Skuter je meni cista mehanika, ali ja nemam pojma koja dizna je potrebna...ili koje rolice. Za to treba iskustvo...
Zbog toga sam dosao ovdje.....Mozda nekima izgledaju glupo moja pitanja, ali ja ne zelim kupit devesto devedest i devet rolica..., 45 dizni... Radje bi taj novac ulozio u rezevne dijelove poput cdi, reglera i slicno....
dario007:
Inace rolice i dizne su stelajuci dio, i ne mora znaciti da ce ono sto ja vozim biti okej i kod tebe.Vjerovatno nece puno odstupati i ako je sve original onda se može koristiti neka špranca,ali pod uvjetom da su svi dijelovi OEM i ispravni.
Za rolice ti nitko nije rekao,AC u originalu koristi 7.5gr krem rolice,ti mozes staviti 6.4gr crne sa LC modela,onda bude malo živahniji i malo se jace vrti pa lakse podnosi kilažu i brijeg.Naravno nemoj ocekivati cuda,ali malko bolje bude.Mislim da su kod tebe i sad bas te od 6.4gr crne OEM Piaggio.
Cekam slike uvlakaca i nabijaca semeringa ;)
Zmajur:
--- Citat: dario007 - 25 Studeni, 2022, 22:21:52 ---Inace rolice i dizne su stelajuci dio, i ne mora znaciti da ce ono sto ja vozim biti okej i kod tebe.Vjerovatno nece puno odstupati i ako je sve original onda se može koristiti neka špranca,ali pod uvjetom da su svi dijelovi OEM i ispravni.
Za rolice ti nitko nije rekao,AC u originalu koristi 7.5gr krem rolice,ti mozes staviti 6.4gr crne sa LC modela,onda bude malo živahniji i malo se jace vrti pa lakse podnosi kilažu i brijeg.Naravno nemoj ocekivati cuda,ali malko bolje bude.Mislim da su kod tebe i sad bas te od 6.4gr crne OEM Piaggio.
Cekam slike uvlakaca i nabijaca semeringa ;)
--- Kraj citata ---
Hvala na odgovoru :notworthy: , izvlakac i ostalo jos je na cekanju, ceka se predah na poslu...ebi ga.
challenbeen:
--- Citat: Zmajur - 25 Studeni, 2022, 22:07:27 ---, lezajeve sam vec narucio, tocnije, Skf u paketu sa viton semerinzima.
--- Kraj citata ---
Ako mislis zadržati skuter, naruči si Koyo Japan i Corteco semeringe također i ležaj getribe (i semering) (sekundara) gdje ide osovina kotača, i ležaj u deklu. :icon_tongue:
Tomi_ZG:
--- Citat: Zmajur - 25 Studeni, 2022, 22:07:27 ---lezajeve sam vec narucio, tocnije, Skf u paketu sa viton semerinzima. Zivi bili pa vidjeli, na greskama se uci
--- Kraj citata ---
Tvoji novci,tvoje vrijeme,za par mjeseci ćeš opet skidat mašinu i raskapat blokove po pola,SKF su najsmećarskiji lageri radilice za Piaggio(ne mislim na SKF općenito nego baš za ovu namjenu),osobno sam vidio par slučajeva di su već nakon 2000km imali ogroman luft,istu stvar sam i ja imao sa tvorničkim KBC Korea lagerima,na 5000km su imali jako veliki luft,a skuter sam kupio novi,ko se misli vozit stavit će NTN Japan ili Koyo Japan,a ostali će opet ubrzo sve raskapat,a u međuvremenu nek mole krunicu da im se prije sve ne sasipa
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju