Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont
Zmajur:
--- Citat: dario007 - 19 Studeni, 2022, 17:47:06 ---http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,114972.0.html
Evo ovdje mozes pogledati kako to ide,potrazi u videima imas i drugu metodu sklapanja,samo je tamo u igri drugaciji blok,ali procedura je jednaka...
--- Kraj citata ---
Ja bih osobno upresao ( toplo - hladno, svejedno ) prvo lezajeve na radilicu pa onda zagrijao blokove. Ima li ta metoda boljku, za razliku od metode na videu?
Zmajur:
--- Citat: mic - 19 Studeni, 2022, 20:43:42 ---Za glavu bi ti trebala limena brtva glave ako ne griješim, čini mi se da bi tako trebalo biti u originalu.
Iz mog iskustva vidio sam da te brtve budu od aluminija.
Ako ti se ne kupuje nova ili želiš si malo nabiti kompresije možeš poravnati glavu na staklu pomoću brusnog papira, cilindar također i to tako sastaviti bez brtve ili eventualno malo diht mase. Ako su površine poravnate savršeno to dihta vrhunski - provjereno.
--- Kraj citata ---
Kao sto rekoh, nije bila brtva i sto je cudnije, nigdje je kataloški ne spominju. Narucit cu je naknadno bez obzira, a sto se tice "smirglanja, za to imam staklo i 3M alumium oxide papir sta je idealno za poliranje ravnih baza ..
Poggiali:
--- Citat: Zmajur - 19 Studeni, 2022, 20:50:38 ---
--- Citat: dario007 - 19 Studeni, 2022, 17:47:06 ---http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,114972.0.html
Evo ovdje mozes pogledati kako to ide,potrazi u videima imas i drugu metodu sklapanja,samo je tamo u igri drugaciji blok,ali procedura je jednaka...
--- Kraj citata ---
Ja bih osobno upresao ( toplo - hladno, svejedno ) prvo lezajeve na radilicu pa onda zagrijao blokove. Ima li ta metoda boljku, za razliku od metode na videu?
--- Kraj citata ---
Ja sam ugradjivao tako sto sam lezajeve grijao u pecnici, a radilicu smrzo preko noci i kliknuli su ... poslije blokove grijes, a radilicu ostavis u zamrzivacu preko noci.. dobro ih zagrijes, ako kapnes vodu na njih mora da ispari odma... i trebalo bi ici bez problema
Zmajur:
Danas sam pregledao karburator pa imam par pitanja.
Prvo, automatski cok mi malo izgleda isturen naspram slika na internetu, mada to nije neka pouzdana referenca. Testirao ga, izlazi cirka 6mm.
Drugo, znam da skuter nema meh.blokadu, prsten je skinut, auspuh je klasika. Na karburatoru je i dalje ona limic ( zracna blokada) i dizna je 64 ( OEM je 53).
Osobno ne zelim neki extra tuning, cisto skidanje blokade, međutim, negdje sam vidio da se se skida ta zracna blokada i stavlja veca dizna. Sta je tu sad visak? Da idem na manju diznu i pustim taj zracni poklopac, li samo da se rijesim tog poklopca..
Sorry na svakodnevnoj gnjavazi....
aragonY:
Ne mora biti brtva na AC cilindru ako su i jedna i druga površina ravne.. Pričam iz vlastitog iskustva..
Za blokove preporučujem pjeskarenje dok je sve raskopano (čitaj dok nisi stavio nove lezajeve pa da ih unistis), rezultati su odlični i jako dugo drzi taj izgled friskog aluminija i bez ikakve zaštite. O staklarenju da ne pricamo..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju