Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont
Zmajur:
Evo mene opet... Sad sam malo više obračao pažnju. Bila igla gore, dole, klip 30-40 javlja se to trokiranje na malom gasu... Stara , nova svječica, 8 ili 9 svejedno. Kad se da full gas se jedvice osjeti ali kad se da do 1/3 ili do 1\2 taj prijelaz je osjetniji. U videu je trenutno igla na dnu (prvi zub), sarafic smjese tocno na 1.5 krug, klip 40, oem filter, dizna 82.
Ako pogledate cijeli video, cut ce to sitno trokiranje pri malom gasu s najvise se osjeti kratko na 50 sekundi i jos vise na 1:30.
Nisam iskusan al imam ruzan osjecaj da me pocela zezat struja, lulice, kabeli i slično?
Unaprijed hvala na prijedlozima...
dario007:
Osiromašuješ donje spektre gasa koji su ti po svemu več osiromašeni i dalje od toga nejde. Provjeri na koliko okretaja šerafića ti naglo spusti ler gas dok štelaš pod pojačanim lerom, ako si na 2 kruga ili više spusti komotno glavnu diznu 2-4 br, vidit češ da će ti se smanjit to trokiranje koje te muči.
Isto tako provjeri rad čoka ako imaš automatski, da ti nije stalno pod čokom. Laka provjera je da ga nagneš u desno, ako se ugasi pod čokom je.
Imaš kočnicu u glavi za smanjenje dizne, a jedino tako češ na phva izgubiti trokiranje osiromašivanjem na glavnoj dizni. Nikakvi klipići 40 i ostale pikenterije ne trebaju.
Poslušaj me ubaci 80 i 78 diznu i samo podesi šeraf smjese kako treba i vrati sve ostalo serijsko sa iglom na 1.zubu. pa javi šta si dobio...
Inače svi Dellorto karburatori rade bogato na leru i 1/4 gasa , a za 2t je i za očekivati da malo prducka na malim otklonima gasa dok nije opterečen, iako je to manje nego je slučaj kod tebe. Ovo ti govorim čisto da ne očekuješ da neče trokirati ni najmanje, jer oče. Za sve ostalo tu je Mikuni :)
Zmajur:
Hvala puno na odgovoru.... Meni je u glavi milijardu nekih postova di se prica da glavna dizna najvise utjece na full gas, igla i klipic za spektre do 1/2 gasa... Na full imam dobru boju svječice i mozda zbog toga moja tvrdoglavost tu ne posustaje...
El. Čok sam izbacio i stavio ručni, i time sam dobio paljenje bez gasa i trokiranje na hladno...
Ako ispravno štelam, šerafić smjese mi je u zadnja dva navrata s igranjem klipa i igle bio od malo ispod 2 kruga i zadnje na 1.5 krug.
Ono sto mi je cudno nakon ovog zadnjeg rasklapanja, (ako ta informacija pomaže), jest da mi je ler malo ubrzan dok je topal i šarafić više ne reagira na smanjivanje...Ovo jos nisam iskusio, pa me pomalo sve buni...
Sve u svemu, razgulit cu ponovno karburator, ubacit manju diznu po preporuci, pa vidjet promjene...
dario007:
Ako ne reagira na smanjivanje onda je vjerovatno falš zrak u pitanju.
Štelanje šerafića smjese bi ti u živo na primjeru objasnio za dvije minute, ovako pisanjem je to malo teže. Snimim danas video pa cu uploudati, tako je najlakše...
Zmajur:
--- Citat: dario007 - 08 Kolovoz, 2023, 05:31:38 ---Ako ne reagira na smanjivanje onda je vjerovatno falš zrak u pitanju.
Štelanje šerafića smjese bi ti u živo na primjeru objasnio za dvije minute, ovako pisanjem je to malo teže. Snimim danas video pa cu uploudati, tako je najlakše...
--- Kraj citata ---
Sto se tiče štelanja, mislim da mi je uglavnom sve jasno. U mom slučaju zavidavanje obogacuje smjesu a odvidavanje osirumasuje smjesu. Koliko sam upučen, podignu se malo okretaji, osobno sarafic zavidam do kraja i pomalo odvidavam sa pauzama dok ne dobijem najbolje, najbrže taktove. Ako je smjesa siromašna, odziv na gas ce biti bolji ali se okretaji sporo vracaju u normalu. Ako je smjesa bogata onda je odziv na gas je sporiji i nemirniji rad u leru... Pa uglavnom treba pronaci sretnu sredinu....
Sto se tice falšeg zraka, pregledat cu sve opet, inace mi se motor gasi pri zatvaranje sarafica smjese ili se instantno gasi zatvaranjem lulice. Međutim, kad bolje razmislim, mozda sam prenapeo sajlu gasa, jer je dizna minimuma oscilirala sa mjenjanjem klipića.
Ako danas stignem, razgulit cu karburator i kako si rekao, ubacit manju diznu te ventualno skinut brtvu glave. Malo sam razmisljao, i vjerujem.da si u pravu da sam ja cijelo vrijeme mrsavio smjesu u doljnjem rangu gasa...Kad vratim film nazad, pogledam slike svjecica, meni je pred rasklapanje, konstantno bila ista boja svjecice, rekao bih na granici siromašnog, pa cak i na 10min minimnuma nakon duze voznje.Mozda je zato je trosio 3.5l, na mene velikog, i mozda objasnjava i pojavu mikro riseva na cilindru...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju