Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont
dario007:
Prva stvar koju provjeris je da vrtis magnet rukom i probas vidjeti jel ti krakovi radilice bacaju.
Ventilator nije skupa stavka,samo uzmi u oem pakiranju,rms nije dobar.
Remen po novim mjerama ti je 19mm,po papirima se mijenja na 17.5mm,iako iz iskustva vec na 18mm ti je za smece.
Mikroremen ako ti nije poznato kad je mijenjan zamijeni svakako,tu si provjeri zupcanik,postoje verzije na iglicasti lezaj koji je "vjecan" jer ovaj sa broncom voli cvikati na osovini.
Vidim da si u nekakvoj radioni di ti je dostupan tokarski stroj,gledaj si napraviti piksu u dosjedu dekla za mali iskocnik,do sad nisam vidio da je na vozenim primjercima taj dio dobar,pa zvekece od radilicu u radu.
Inace kad skidas masinu si odserafis uljnu i bacis ju sastrane kako nebi morao otpajati crijeva i kasnije spajati i zafrkavat se sa odzracivanjem.
Zmajur:
--- Citat: dario007 - 17 Studeni, 2022, 12:33:53 ---Prva stvar koju provjeris je da vrtis magnet rukom i probas vidjeti jel ti krakovi radilice bacaju.
--- Kraj citata ---
U kojem smislu bacaju.... Uvijaju i udaljavaju jedna od druge?
--- Citat: ---Remen po novim mjerama ti je 19mm,po papirima se mijenja na 17.5mm,iako iz iskustva vec na 18mm ti je za smece.
--- Kraj citata ---
Nigdje nisam nasao info o duzini remena. Znaci, najbolje OEM?
--- Citat: --- Mikroremen ako ti nije poznato kad je mijenjan zamijeni svakako,tu si provjeri zupcanik,postoje verzije na iglicasti lezaj koji je "vjecan" jer ovaj sa broncom voli cvikati na osovini.
--- Kraj citata ---
To kuzim....Obavezno cu vidjeti, zamijeniti
--- Citat: ---Vidim da si u nekakvoj radioni di ti je dostupan tokarski stroj,gledaj si napraviti piksu u dosjedu dekla za mali iskocnik,do sad nisam vidio da je na vozenim primjercima taj dio dobar,pa zvekece od radilicu u radu.
--- Kraj citata ---
E to ako imate volje, mozda slikovno pokazat...Nisam siguran gdje i sto bi tocno morao napraviti, ipak mi je ovo prvi skuter.
--- Citat: ---Inace kad skidas masinu si odserafis uljnu i bacis ju sastrane kako nebi morao otpajati crijeva i kasnije spajati i zafrkavat se sa odzracivanjem.
--- Kraj citata ---
Crijeva su sami kamen...to moram obavezno promijenit. Ja sam se zeznuo sto sam isao skidat alnaser pa skuzio da to bas ne ide tako vec treba ici s kabelom...
Vise info cu imati kad nabavim udarni kljuc na bateriju, trenutno nemam s cime skinuti variator, muci me drzanje kontre a da ne polomim nesto.
Zmajur:
Izvinjavam se na uzdasima....Jeli to vezano za radilicu..... ? To je malo
previse lufta?
zvonkec92:
--- Citat: zvonkec92 - 09 Studeni, 2022, 08:01:35 ---Kaj nije lakse skinut vario i poklopac gdje je ventilator pa probat cimat radilicu sa obje strane da se ustanovi luft, mozda ima lufta na iglicastom na klipu ili klipnjaca?
--- Kraj citata ---
Luft na klipnjaci kako sam i prvo posumnjao, da te utjesim isti problem imam i ja na svojoj apriliji al mi se neda šerafit sad po zimi, nek stoji do proljeca
Zmajur:
--- Citat: zvonkec92 - 17 Studeni, 2022, 13:31:30 ---
--- Citat: zvonkec92 - 09 Studeni, 2022, 08:01:35 ---Kaj nije lakse skinut vario i poklopac gdje je ventilator pa probat cimat radilicu sa obje strane da se ustanovi luft, mozda ima lufta na iglicastom na klipu ili klipnjaca?
--- Kraj citata ---
Luft na klipnjaci kako sam i prvo posumnjao, da te utjesim isti problem imam i ja na svojoj apriliji al mi se neda šerafit sad po zimi, nek stoji do proljeca
--- Kraj citata ---
Pai nije neka 100€ + utjeha..... :laughing6: :laughing6: :laughing6: :laughing6:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju