Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont
Zmajur:
--- Citat: dr.mrgood - 26 Siječanj, 2023, 13:11:48 ---I glava i cilindar moraju imati brtvu. To što ju ti prilikom rastavljanja nisi našao ništa ne znači. Pod "reed valve" mislis na usis sa lamelicama, ovako nešto:
Ja tu nikada nisam vidio nikakvu diht masu nigdje niti sam ju ikad stavljao.
--- Kraj citata ---
Da, usisne lamelice... To priznajem, moja greska sto sam stavio diht masu koja je ocigledno stara ili proizvođac laze u deklaraciji.
A sto se tice brtve glave, nje nema na nacrtima, niti se spominje manualu, :icon_scratch:
dr.mrgood:
Da li je radilica 100% original? Koja je debljina brtve izmedju cilindra i bloka, jel to original ili si ju sam radio? I ne stavljaj nikakvu diht masu na usis.
Edit:
Evo ovo su debljine dihtunga i razmak od čela klipa do ruba klipa za konkretno piaggio liberty, ali sve je to isti vrag:
Moguće da ne ide nikakva brtva između glave i cilindra, nemoj me držat za riječ jer sam davno šarafio po piaggio skuterima...
Zmajur:
Radilica, brtva (usporedio sam brtve, bile su iste debljine, mada se ne sad nesjecam koja je mjera), klip original. Kad sam sklapao, a sve originalno, nisam htio se zahebavat s time, medjutim, na kraju sam promijenio blok i potpuno zaboravio provjeriti vrijednosti.
Na greskama se uci....Drugi put zasigurno necu preskakat neke stvari...pogotovo ako je skuter bio sarafljen na sve strane...
Sad nema teorije da ga opet sarafam...
aragonY:
Ako mene pitas, bezveze si to sve raskopao opet.
Tom skuteru treba samo iskusno uho i iskusna ruka da se pažljivo pregleda da nema falš zraka te naštela karb/prenos.
dario007:
Koji god dihtung da stavis na serijalu neces bitnu razliku napraviti,tako da taj dio uopce nemoj dirati.
Treba provjeriti falš i postelati i to je to.Na prirubnicu i usis serijski nejde diht masa,iako je ja uvijek stavljam,pogotovo na one kojima se s vremenom ta donja guma raspadne.
Uglavnom koristim wurth i abro diht mase i nikad problema s njima.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju