Tehnički kutak > Tuning skutera
Minarelli DRevo70cc,pomoc oko prijenosa?
Kekos:
Pozdrav,radi se o yamahi neos 70cc DRevo.Zamolio bih ako neko ima iskustva sa minarelli 70cc prijenosom da mi pomogne.Koje role i federe da stavim ako vec ima forumla neka ili u najmanju ruku koje role i federe da gledam na jacinu setupa.Treba li prije svega stavljati getribu od aeroxa.Nisam neki znalac pa bi zamolio bez ruganja.
Setup:
Drevo 70cc
Dellorto 17.5
Lamele malossi carbonio 0.30
Polini highspeed role 6.9
Mishimoto remen
Malossi delta kvacilo
Yasuni r ispuh
Malossi red sponge
mic:
Prije svega ako nisi airbox si preradi za taj karb i naštelaj dobro karb.
Ako imaš serijske zadnje polutke odmah si stavi Malossi žutu centralnu oprugu.
Moja preporuka za remen bi bila da si uzmeš Bando remen....Nije skup, a lijepo radi na takvom setupu.
Kad to odradiš onda si doštelaj težinu rolica.
Računaj da će ti tražiti rolice oko 5,5g.
I još jedna napomena - S obzirom na to da imaš HiSpeed variomat ne bi bilo loše da dodaš barem jednu šajbu od 1mm između bolcne i ventilvara da si start vratiš na normalu.
Poggiali:
Ako ti je original getriba od neosa, ona je bas kratka i pozeljno je stavit minimum od minarelli vodeno hladjenje..
Preporuka je zadnje polutke nabaviti linearne, neki suzuki su imali, peugeot speedfight 2 wrc... ili kupis motorforce novu
remen kao sto Mic kaze, bando je the best..
Kekos:
Na koji nacin da preradim airbox?Tako sam nesto i zamisljao 5.5g role,zuti centralni.Opruge kvacila zute pa ih nastimat natezanjem?.Remen mi je novi pa mi ga je steta mjenjat ako nije neka drasticna razlika?hvala na odgovorima.Za sada ne bih dirao polutke zadnje.Dok se ne razradi kit.Getribu mislim u buducnosti mijrnjati.
Dragster 50:
Nađi crijevo unutarnjeg promjera oko 19mm, Proširi rupu u airboxu, i uguraj crijevo, oko spoja stavi diht mase/ silikona, i to je to. Uslikaj te lamele i stavi sliku ovdje, moguće da nisu karbonske, ja sam imao problema sa tim, a i ovdje su se više puta spominjale u negativnom kontekstu.
Linearna definitivno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju