Prednji far sam rastavio i plan je od dva složiti jedan da bude tip top. Prilikom rastavljanja sam slomio vanjsku prozirnu plastiku jer sam bio malo preagresivan, ali i tako ju je bio plan mijenjati jer ima mikropukotine i pretrpio je neki udarac od kojeg ima oštećenje.
Sad jedno upozorenje svima koji će to raditi. Nemojte leću brisati ni slučajno sa mokrom krpom ili bilo kakvim sredstvom jer se skida krom. Isključivo suhom krpom lagano, ja sam nažalost saznao na teži način pa sam oštetio krom na leći. Sad znam sve cake, pa će drugi biti uspješniji.
image hosting siteTakođer sam krenuo u izradu adaptera za prednju čeljust, pošto sam kupio gotovi adapter kojeg je netko sfušao unatoć programima za crtanje i CNC stroju, pa pločice love 10mm van diska, što je po meni teški fušeraj i adapter sam reklamirao i tražio povrat novaca.
Tako sam sam krenuo u izradu adaptera od 5mm flaha. Uzeo mjere originalnog i dodao pola razlike od povećanja diska. Isto tako razmak rupa mjerio tako da sam uzeo vanjske i unutarnje mjere rupa i razliku od toga podijelio na pola kako bi 100% dobio centar rupa. Pa evo i par slika izrade adaptera.
Vidi se da je serijski adapter zavinut u jednu stranu i to iznosi 2mm. Ne znam zašto su aftermarket adapteri na CNCu glodani na sve 4 rupe kad je vrlo jednostavno taj zavijutak napraviti da se do pola adaptera navari komad lima od 2mm ili dvije šajbice oko potrebnih rupa za 2mm. Ali dobro tako djeluje da ga sam ne možeš napraviti, osim ako ne uključiš mozak na moment.
Za danas je ostalo izrezati i povariti taj lim, još finalno obraditi, pofarbati i može se montirati.