Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner SP180 by dario007

<< < (11/44) > >>

dario007:
Evo slike dijelova od HT motorena

Ovo je neka zamisljena kompresija,ne sviđa mi se sto glavs koristi  ngk cr9e svjecicu,ali sta je tu je.

Isto tako na glavu bas ne pasu 1/1 Malossi dihtunzi,pa kasnije ako ce se skidati glava bude egzibicija oko nabavke dihtunga.

Budem napravio recenziju dijelova da se vidi malo poblize kako to izgleda.Support je odlican i obrada je vrhunska ali ne pase bas na seraf na blok sa maticom van jer su usice minimalno razlicite od matice unutra pa sam gornju trebao malo pobrusiti da ide.Usput sam poravnao nalijegajuce povrsine da to sjedne kako treba.

Matica unutra

Matica van

Obrađena matica van da support ne zapinje

I ustelano sa sajbicama da lager ne bude napet i da sjeda savrseno.

Vilica je poravnata,sutra idem po nju pa ce se reparirati i cekati spremna.

mic:
Dijelovi izgledaju vrhunski, fino obrada djeluje.
Ovo što si rekao za cr9 svecku....Nešto mi je u sjećanju ostalo da su te svjećice dosta skupe (oko 100kn) za običnu svjećicu...Dosta su i osjetljive, barem se meni tako pokazalo. Jako lako probije.

dario007:
Je dost je skupa,al sam narucio odma preko frenda 84kn NGK iridijum i 39kn Denso u27esr-n.Inace je obicna oko 70-80kn redovna cijena.

dario007:
Vilica dosla sa ravnanja,nije ju bas dobio na 100% ali ajde na 90% je,ta 2mm cemo zanemarit...

Rastavio ju i pofarbao,boju sam otisao uzeti sa vilicom pa mi je covjek slozio takvu.

Malo mi je ostalo boje pa sam i hrđavi poklopac anlasera pofarbao usput.

Sad cekam da se posusi pa cu komplet reparirat sa novim dijelovima i malko ju probat upgrejdat.

dario007:
Evo konacno se priblizavam kraju sa vilicom.Bio sam lud danas jer novi brisac nikako nije htio na vilicu,kao da dimenzija ne valja.Vec mi je pun *urac pripasivanje 99% dijelova koje namjenski kupim za skuter.Na kraju sam poludio i sa prešom na silu to naprešao gore.2h izgubio samo da stavim brisace gore.

Dvije od 4 rupe u dnu sam zatvorio navojnom sipkom,feder podlozio za 13mm da bude tvrđi,obrusio zub u trokutu da se vilica moze propustit i malko snizit prednji kraj.Ulje sam stavio 1.1dcl 10w,iako po manualu ide 20w ulje,ali po potrebi se ulje lako promijeni.Nisam nis puno slikao...

Rupe koje sam zatvorio

Brisac before/after preše

Sa maticom je podlozen feder

Danas je pripremljen i trokut koji je također bio hrđav,pa sam i njega ocetkao i osmirglao te pofarbao sa crnim autolakom.Usput sam i kurblu pripremio i ofarbao jer sam nju zaboravio kad sam dekl lakirao.

Sutra jos to zgotovim i bacam se na porting cilindra,da tu masinu konacno sklopim i krecem u sastavljanje polako.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju