Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner SP180 by dario007

<< < (10/44) > >>

Dragster 50:
Nekad prinudni odmor dobro dođe. Pohvale za projekt👍🏻💪🏻

PchelaUbica:
Rade svaka cast na videu. Sve je tip top.
Jedino ovo sto kazes ako zapne lezaj pa ga izbijte nazad i ponovo grijte za ubacivanje. Ja sam ih dosta tako bacio u smece jer mislim da sam ga sj#bo ako ga izbijam a u vecini slucajeva ne mozes izbit nikako drukcije nego preko unutarnjeg prstena. Mislim da je jako osjetljivo na idarce i da to vise nije to, da ce brzo prozujat. Ispravi me ako grijesim.
Iduci video bolje metoda lezaja na radilicu. Pa sve komplet u blok. Osobno meni draza metoda. Cak ubacujem tako i lezaje sa celicnim kavezom. Nekako sam naviko. Zgrijem ga fenom ili na ploci . Ugl ljudi vjerovatno nemaju uvlakace i izvlakace pa bi im bilo korisnije da to pogledaju. Pogotovo ako imaju poliamide koje treba grijat u ulju do 120c

dario007:
Hvala Pcela,ja sam masu puta izbio tako lezaj kad stane,nikad nijedan nije prozujao.Na bivsem mc3 sam 3x iste polijamide ugrađivao u razlicite blokove i setupe i nijedan nije zujao,a te od skroz slozenog preko unutarnjeg prstena treba izbit van.Matija je isto par puta vozio sa par puta ugrađenim lezajima,nikad problema.Tako da ovo sto ga malo kvrcnes dok je jos razlika u temperaturama nema nikakvog znacaja.Znam ih dosta sto su nakon ugradnje brzo prozujali,najcesci razlog dodirivanje semeringa pa spali lezaj ili nedovoljno otkocena radilica gdje lezaji ostanu napeti i brzo prozuje ili jednostavno krvnicko cekicanje.
Sto se videa tice kasno palis,video vec napravljen i uploudan na Youtube.

Evo i link teme na forumu,pa tamo mozemo nastaviti sa razgovorom,da ne mijesamo to u projekt...
http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,114972.msg1398770.html#new

dario007:
Spy photo  :headbang:

3alfa3:
Ajd, drago mi je da je mali luft u radilici dokazan kao pozeljan (nije to luft radilice, nego lagera koji nisu torziono napeti, a zracnost MORAJU imat, inace je metal o metal, pogotovo kad se u voznji ugriju i tolerancije smanje u odredjenoj mjeri: mehanika ne prasta trenja koja su van tolerancija :D ).

Ja nisam na svom skuteru svojevremeno otkocivao radilice u lagerima kad sam ih mijenjao, luft je bio odmah prisutan, da nije - tuckao bi kao u videu, jer, lufta mora biti. Naravno, samo lufta koliko ih lageri imaju tvornicki kad nisu torziono pod opterecenjem, ni vise ni manje od toga.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju