Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner SP180 by dario007
dario007:
Iz steka je uzet donorski blok matica van m081m oznake i na njega ce se preslagivati sve kompletno.Masinu sam otvorio i sve je kao novo.Dekl je kupljen,airbox,nova nogara,novi prednji disk 260mm,sve za repariranje nosaca,lezaji,semerinzi,vodena pumpa,opruge nogara,set za reparaciju prednje vilice i jos cudo sitnica.Nisam stavljao na papir,ali cifre dijelova su boli glava za SPa.Ali nije ni sto je skupo,nego je masa dijelova nedobavljiva i ekipa puno cijeni smece od dijelova koje prodaje.
Ima jos stvari sto su odrađene i bit ce odrađene pa cu izvjestavati pomalo kako ce se raditi.
dario007:
Evo iskopao sam jos par slika,cekam jos prednji bok da se zavrsi u fileru,ali imam jos jednu lijevu stranu u mint stanju sto sam za drugog Runnera prije uzimao pa sam samo nataknuo gore da vidim kako sjeda
Oprao sam i bumper sprej sa vevine hrapavih plastika,moram desnu stranu nabavit u crnoj boji,a imam desnu stranu sivih koje su trazenije,pa bi mjenjao za crne ako netko ima.
Nabavio sam i far od SPa,jer je preko jednog zagrebana crta,a na drugom je od 50cc koji mjenjam za ovaj.
Eto,toliko za sad,sutra se slaze nosac motora kod Zvonkeca,pa cu staviti slike kad cu to raditi i slagati masinu.
aprilija top:
Svida mi se napokon pravi bb
dario007:
REPARACIJA NOSAČA MAŠINE(KLACKALICE)
Dugo smo proucavali sto i kako napraviti,pa otkrili dobitnu kombinaciju.
Prvo je dosjed plasticnih piksi proširen sa 20 na 21mm na tokarskom stroju
Ova piksa je naprešana da bi imali za sta uloviti nosac kod obrade.
Korišteni su ležaji HK1516 koji su u dimenziji 21 vanjski,15 unutarnji i 16mm širine i osovine od VXR-a koje se 15mm debele umjesto originalnih od kojih jedna nije dostupna za kupiti i ne moze se koristiti za aplikaciju ležaja jer ne postoji ležaj unutarnjeg FI-a 15.8mm vec 16mm pa to ima lufta.Zvonkec je doterao FI rupe na 3 stote manje od lezaja kako bi sve leglo savrseno,da bude knap,a opet da ne treba krvnicki nabijat
Slijedece na redu je bilo probusiti rupe i urezati navoj za M6 mazalice koje su također kupljene te zaserafljene u rupe sa loctiteom.
img share upload
dario007:
Nakon toga su ugrađeni lezaji koji na sebi imaju semeringe,te dodatni semerinzi kupljeni u toj dimenziji
Semerinzi su 21-15-3
Onda je slijedila izrada custom piksi koji su od neke ekstremno tvrde plastike,a Zvonkec ih je nabavio na otpadu for free.
fb image upload
Nakon toga su uprešane i custom pikse na koje jos dodu gumice koje inace i u originalu budu i sluze da voda ne ulazi u nosac.Nama sluze samo da doda ne dolazi između plastike i pikse,a za dalje jos imamo semering,semering na lezajima i film masti.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju