Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner SP180 by dario007

<< < (3/44) > >>

dario007:
Za taj dan smo zavrsili te nastavili drugi dan.Uvidjeli smo da kraca osovina nije na mjeri 15mm,vec 14.9mm i nismo htjeli da bude imalo lufta te je osovina isla na reklamaciju.U ducanu smo mjerili 3 osovine i sve tri su bile na 14.9mjeri,dok su ove suže 15mm.Odlucili smo se uzeti duzu osovinu te ju skratiti na mjeru od krace sa 215mm na 183mm.

Kako su te osovine ekstremno tvrde i ne daju se bas tokariti Zvonkec je doskocio tom problemu te smontirao fleksu na stroj.Evo kako to izgleda.

Nakon sto smo to napravili dobili smo top topova nosac koji nema mikron lufta,a radi lako bez zapinjanja.

Veliko hvala frendu Zvonkecu koji je lumen za tokarenje i bez njega bi ovo bilo tesko izvedivo,za ovu preradu je potroseno dosta novaca i vremena,ali sam prezadovoljan i ovo sve vjerovatno nebi bilo izvedivo da sam nekome placao tokarske usluge na koje je potroseno 8-10h rada.
Dijelovi su kostali

180kn osovine
140kn lezaji
50kn semerinzi i mazalice
100kn gumice
Tokar - Neprocjenjivo

Cijene nisu u kunu,nego ugrubo,ali cisto nekome tjo bi mozda radio da zna okvirno.

matija84m:
Nosac/klackalica je top topova i nadmasena je tvornica :headbang:
Imao sam priliku pregledat nosac i nemam rijeci za preciznost jer je odrađen vrhunski. Toliko dobro da ga steta stavit na skuter :icon_tongue:

Cjenu djelova mozemo gledat kako nam pase, ali s obzirom na dobiveno je ok.
Znamo svi kakav nosac se moze kupit i sta nam se nudi na trzistu. Znaci kupis za 200-300 kuna nosac koji ne vredi nista ili max 2 kune. Takvih ima puna garaza i ne sluze nicem. Dok ovaj vredi svake lipe :headbang:

dario007:
Uz reparaciju klackalice idu i svi novi seleni,zamjenio sam one u usicama blokova.Ostaje jos selen u rami koji je također kupljen nov.

upload a new photo

zvonkec92:
Nema se kaj puno reci za ovo nego da je nosac unikatan, neunistiv, sa vrlo visokim nivoom zastite od vanjskih utjecaja i vjerovatno prvi na balkanu a svi ostali pokusaji reparacije za koje sam cuo su teski fus i gubljenje vremena a kratkog vijeka trajanja. Ovdje ce se kroz mazalicu sve napuniti da srednji dio osovine ne hrđa bezveze a i podmazivat ce iglicasti dok do njega vlaga i voda nebi trebali doci s obzirom da sami iglicasti ima u kavezu semering, dodatan semering pored lagera i jos zastitna gumica izvana namazama silikonskom masti koju voda ne ispire

balki:
Maestralno :notworthy:
Ovo bi volio napravit na svom skuteru ali teško da ću dobit tako jak napad dobre volje uskoro.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju