Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Gilera nexus 250 ie, gasi se, nemirno radi, nema snagu

<< < (9/13) > >>

Poggiali:
pucanje moze biti radi vise stvari
- ne dihta ti na spoju grane i glave
- ne dihta na spoju grane i topa
- losa lambda, daje kriva ocitanja
- vuce fals zrak, pa kompjuter dodaje vise goriva
- los senzor temperature ja mislim da moze radit pod "cokom" al zaovo nisam 100%

Za lambdu imas po yt videa kako provjeriti, ja sam to nedavno kopao, uglavnom imas 4 zice, 2 su za grijanje lambde (mislim da su bjele), 2 su za ocitanje, bilo bi dobro ako mozes skinuti auspuh pa je grijati plamenikom, i mjeriti jel raste voltaza na lambdi, rast ce za neke mikro brojeve.. ako ne mozes skidat, probaj grijat maticu od lambde...

btw ja ti imam rabljenu ali ispravnu sondu koju sam kupio greskom, jer sam mislio da je do nje problem, na kraju mi je problem bio injektor

manga46:

--- Citat: Poggiali - 06 Srpanj, 2022, 21:45:31 ---pucanje moze biti radi vise stvari
- ne dihta ti na spoju grane i glave
- ne dihta na spoju grane i topa
- losa lambda, daje kriva ocitanja
- vuce fals zrak, pa kompjuter dodaje vise goriva
- los senzor temperature ja mislim da moze radit pod "cokom" al zaovo nisam 100%

Za lambdu imas po yt videa kako provjeriti, ja sam to nedavno kopao, uglavnom imas 4 zice, 2 su za grijanje lambde (mislim da su bjele), 2 su za ocitanje, bilo bi dobro ako mozes skinuti auspuh pa je grijati plamenikom, i mjeriti jel raste voltaza na lambdi, rast ce za neke mikro brojeve.. ako ne mozes skidat, probaj grijat maticu od lambde...

btw ja ti imam rabljenu ali ispravnu sondu koju sam kupio greskom, jer sam mislio da je do nje problem, na kraju mi je problem bio injektor

--- Kraj citata ---
Da, od svega navedenog najviše me vuče ta lambda, najviše zbog toga što nema razlike kad je ištekam i kad je spojena rad motora je identičan. Evo da mi je prijatelj neku lambdu šta je iskopa iz garaze isti jack isto izgleda, čak misli da je od nekog fiata, pa ću probat sutra. Ako ne, znam da ima u tebe pa se mozemo čut. Znaš li slučajno moze li se skinit ovako na motoru bez skidanja auspuha?

Poggiali:
Ako nema razlike sa i bez lambde, onda je velika sansa da ne radi...

Ne znam koliko ti imas mjesta i da li moze, uzmi u obzir da je vrlo vjerojatno zapekla ko da je zavarena, pa bi ja stavio u skripac granu, grijao plamenikom dok ne pocrveni i onda skidao..

Vilicasti kljuc nebude bas dobar, okasti ne mozes staviti radi jacka, trebao bi kljuc za lambde skidat :)

Ja sam ovaj kupio, dobar je, jos sam stavio metalnu selnu oko njega, da ga pojacam...

https://top-alati.hr/nasadni-kljuc-za-lambda-sondu

I ako budes metao drugu, stavi neki bakreni sprej/mast ili nesto slicno da opet previse ne zapece...

manga46:
Današnji update
Prominia sam sondu, jack je isti ali orginal sonda ima rupice nova nema
Orginal
https://postimg.cc/vcPVF1Pg][/url]
Nova
https://postimg.cc/FdZKyq8d][/url]
Isto tako sam skinia rezervar i pumpu goriva, sve detaljno opra i vratia. Šporkice je bilo vrlo malo, ali kad je već sve rastavljeno zašto ne oprat, ko zna kad ću opet imat priliku
Sad se skuter ne gasi, normalno se vozi, malo rijeđe puca ali isto puca
Budući da sonda nije nova, mozda je i ova malo dotrajala pa joj je amplituda manja
Sutra ću još jednom proć sve spojeve oko usisa i filtera da budem siguran da ne vuče negdi malo zraka
Još ću par dana skuter ostavit bez plastika da se uvijerim da mi se neće opet isto dešavat.
Do tad ću sve spojeve pretres proć kontakt sprejem.
Ps zna li neko di u SPLITU mogu odnit da mi se povari par nosača od plastika.

manga46:
Pozdrav, samo da javim, problem je još aktualan i lagano sam izgubia volju. Sonda sam prominia izgleda da nije do nje, sumnjiva mi je i pumpa goriva ali nema smisla minjat dio po dio, mislim da ću ga odvest u Điđija (servis) pa da on to ispita i vidi sta je...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju