Ostalo > Razne offtopic teme :)
Popravak,isplata nakon pada/sudara s motorom
v3kac:
--- Citat: Dragster 50 - 07 Lipanj, 2022, 22:39:50 ---Imao sam ja bliski susret.
Štetu određuje procjenitelj, i ako je popravak skuplji od motora, onda se ide na totalku. Od osiguranja dobiješ novaca koliko oni odrede, tj. kolika je "realna tržišna cijena", a ta "realna" je nerealna, pa se imaš pravo žaliti.
Za Dragster koji sam platio 900 € mjesec dana prije totalke sam dobio 2300kn. Za stvari, odjeću, mobitel, kacigu, ovo ono, će ti tražiti račune, a ako ih i imaš, zaku#ac ti.
Evo koliko sam ja dobio, Dragster 2300, kaciga 160, traperice (levi's 501) i tenisice Adidas oko 400, Microsoft 640 oko 400, imao račun na oko 2500.
Ako si prošao sa lakšim ozljedama, bez loma i posjekotina koje spadaju u teže ozljede, opet ku#čina. Ja ležao doma 15 dana sav ugruvan, i na kraju dobio oko 3000kn, jer nisam bio prijavljen, znači nezaposlen, znači donji...
I uz sve, nisam bio kriv, lik mi iz sporedne izleti. Imaš mogućnost liječenja, terapija, ali ikakvo odugovlačenje nema smisla, jer oni imaju vremena.
To je moje iskustvo, nadam se da su drugi imali bolja.
--- Kraj citata ---
sve ovo nema smisla, samo odvjetnik specijaliziran za "rad sa osiguranjem" i sva šteta se uredno naplati.
Beverly200x:
Ustvari onda je to kao s automobilom, ako imas poznanika koji radi u osiguranju on ce ti rec što i kako, kao što je meni rekao kad me neko udario u auto a ako nemaš onda si osuđen na neizvjesno čekanje i nedovoljnu isplatu. Samo nisam znao ovo s moto opremom
Dragster 50:
@v3kac
Ovo je sa odvjetnicom, Forsirala je terapije, i odbio jer sam se htio što prije vratiti na posao.
balki:
Ako znaš šta radiš odvjetnik (i njegova provizija) ti netrebaju osim ako ne kemija i ima spregu sa doktorima, nekim u osiguranju i sl......
JogFromYamaha:
Ubiti je sve do dokumentacije, ako se desi zovi policiju i trazi zapinik jer bez toga je sve rekla kazala.
Ako se nemoze ustanoviti krivica i ide na dijeljenu odgovornost gubis odma pola odstete.
Uglavnom se vrijednost vozila procijenjuje na samoj listi vrijednosti po godiama (ima u svakom osiguranju i poreznoj).
Dobiva se postotak po starosti vozila (maksimum sta ces dobiti) sta si dodato stavio na motor je svejedno, znaci ako je vrijeme takvo da ti motor vrijedi 40% onda je to maksimalni iznos koji ces dobiti, oprema se generalno procije njuje na 50% vrijednosti nove i na to sve ide trzajna ozljeda i ostale psihofizicke ozljede za koje imas papir.
Najvaznija svar je sakupljiti papirologiju i po potrebi konzultirati odvjetnika.
Ako padnes i nema se kog okriviti si ti sam kriv i dobit ces nista pozitivnog.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju