Ostalo > Razne offtopic teme :)
Popravak,isplata nakon pada/sudara s motorom
Beverly200x:
Pozdrav svima
Zanima me ako netko ima iskustva sa pad/sudar s motorom.
Kolika šteta nastane na skuteru/motociklu ako nas auto udari s traga u kotač ? Je li se to isplati popravljati i je li osiguranje plati sve te "unutarnje" dijelove motora koji mogu stradati? Ili plati samo plastike?
Što je s moto opremom točnije full kožnim odijelom, čizmama, rukavicama koje nakon klizanja po asfaltu bacimo u smeće? Pretpostavljam da to motoristu nitko ne plati ako mu npr. auto ili drugi motor oduzme prednost?
Hvala Bogu nisam nikad fljosnuo s motora mada je bilo close calls s obzirom da svaki dan vozim po gradu i relativno sam novi vozač motora :binkybaby:
Zanima me koliko vas ima kameru na kacigi?
Dragster 50:
Imao sam ja bliski susret.
Štetu određuje procjenitelj, i ako je popravak skuplji od motora, onda se ide na totalku. Od osiguranja dobiješ novaca koliko oni odrede, tj. kolika je "realna tržišna cijena", a ta "realna" je nerealna, pa se imaš pravo žaliti.
Za Dragster koji sam platio 900 € mjesec dana prije totalke sam dobio 2300kn. Za stvari, odjeću, mobitel, kacigu, ovo ono, će ti tražiti račune, a ako ih i imaš, zaku#ac ti.
Evo koliko sam ja dobio, Dragster 2300, kaciga 160, traperice (levi's 501) i tenisice Adidas oko 400, Microsoft 640 oko 400, imao račun na oko 2500.
Ako si prošao sa lakšim ozljedama, bez loma i posjekotina koje spadaju u teže ozljede, opet ku#čina. Ja ležao doma 15 dana sav ugruvan, i na kraju dobio oko 3000kn, jer nisam bio prijavljen, znači nezaposlen, znači donji...
I uz sve, nisam bio kriv, lik mi iz sporedne izleti. Imaš mogućnost liječenja, terapija, ali ikakvo odugovlačenje nema smisla, jer oni imaju vremena.
To je moje iskustvo, nadam se da su drugi imali bolja.
Beverly200x:
Hvala na podjeljenom iskustvu.
Nakon vaše situacije mi dođe da stavim pomoćne kotače na motor :toothy12:
Poggiali:
ne znam koliko ima veze sa motorom, ja sam imao sa autom prometnu, nisam bio kriv, od izvjestaja sam prijavio bolove u vratu, iso na terapije, osiguranje mi nudilo 5k kn, nisam htio uzeti, ponovno sam isao na terapije, i nekako navukao 10k kn, to sve preko odvjetnika.. moja preporuka sve evidentirati i bilo kakve poteskoce prijaviti doktoru obavezno, svu dokumentaciju priloziti takodjer...
edit.. sto se pak auta tice, bio je nov, odnio sam ga u ovlasteni servis i oni su sve resavali sa osiguranjem. inace ti neku mizeriju nude na ruke
balki:
Ja imo totalku na skutu i rješavao preko Croatia osiguranja. Dobio za skut kolko bi dobio i u Njuskalu da je "serijala". Za jaknu, kacigu i rukavice sam dobio cca 50% vrijednosti novog jer to obracunavaju prema stupnju amortizacije (nisam imao racune nego sam naveo fer cjene novog).
Kažem da je Croatia osiguranje (i još par dobrih). Ostali su secikese i gulikoze.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju