Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: bypass pumpe ulja na speedfight 2  (Posjeta: 756 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline NightRider420

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYears
  • Moj Skuter: Peugot speedshit 2
bypass pumpe ulja na speedfight 2
« : 07 Lipanj, 2022, 10:30:43 »
Dobar dan
Ovako kupio sam nedavno peugot speedfight 2 50 lc za full jeftino skuter nije htjeo upalit i kad bi upalio jedva je radio uglavno auspuh sam novi stavio od zx-a, karburator počistio i iskopčo pumpu ulja i sad pali iz prve bez problema.

Sad mene zanima to što sam pumpu ulja iskopčo pod tim mislim cijevi mako i počeo mixat 100ml ulja na 5l da li je to uredu moram li više ulja miješat ili pumpu ulja osposobit jer me strah da mi ne zariba motor. :help:

Offline Mlos55

• forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Peugeot Speedfight 2
  • Moja Kaciga: BOX(HJC) BX-1
Odg: bypass pumpe ulja na speedfight 2
« Odgovori #1 : 08 Lipanj, 2022, 10:30:13 »
Jel u pitanju elektricna uljna pumpa ili euro1 mehanicka na bloku? Mehanicke su dosta pouzdanije od elektricnih. Ako imas mehanicku ja licno bih je osposobio da se ne mucis sa mijesanjem rucno. Problem je sto sad ako si odspojio crijeva a vozis motor tako spaljujes pumpu jer se ona hladi i podmazuje od ulja koje protice kroz nju. Ako ces mijesat rucno ja bih sipao 2.5% ulja jer su to ipak starije masine, pa sto je sigurno sigurno. Ja sam na mehanickoj uljnoj na sajli nastimao da mi vuce 2.5% i ako sipas kvalitetnu polusintetiku i masina je u dobrom stanju ne smijes imat nimalo dima kad je skuter ugrijan. Ako je u pitanju mehanicka bez ventila odnosno bez sajle onda ce uvijek mijesat 2%

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #2 : 08 Lipanj, 2022, 20:08:49 »
Generalno su pumpe ulja izuzetno izuzetno pouzdane i veca je sansa da ti zeznes pri tocenju mjesavine nego da pumpa zezne.
Sama pumpa je pouzdana toliko da sam u zadnjih 10 godina imao za vidjeti ravno jedan slucaj di je pumpa zenula.
Ostali cvikeraj je bio do neodrzavanja (puklo crijevo jer niko nije 20 godina promjenio) i djecje igre oko nabudivanja.

Moj savjet osposobi pumpu, stavi nova crijeva i odzraci ju, i jednostavno uzivaj u motoru kako je i zamisljen.

Offline NightRider420

• forumski pješak
  • *
  • YearsYears
  • Moj Skuter: Peugot speedshit 2
« Odgovori #3 : 11 Lipanj, 2022, 18:28:25 »
nadam se da ju onda nisam spalio jer se već vozim tako nekih 200km. Šta bi se desilo ako zariba pumpa.